Όλες οι πληροφορίες για το πιο «καυτό» Defender - Η ισχύς που θα έχει (photos)


Το Defender OCTA με τη «σφραγίδα» της Land Rover, μπήκε στο Nurburgring για να δείξει τις αρετές τού V8 twin-turbo κινητήρα. Μάθετε πότε παρουσιάζεται.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 15/4/2024

Πριν από 3 εβδομάδες, η Defender ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το πιο ισχυρό μοντέλο της συγκεκριμένης σειράς που έχει παρουσιαστεί ποτέ. Πρόκειται για το OCTA, που θα διαθέτει V8 twin-turbo ήπια υβριδικό βενζινοκινητήρα.

Αν σας λείπει η φράση Land Rover, δεν κάναμε λάθος. Από το περασμένο καλοκαίρι, η Jaguar Land Rover αποτελεί παρελθόν, αποκτώντας νέα εταιρική ταυτότητα: Έγινε JLR και περιλαμβάνει τις ανεξάρτητες μάρκες Ranger Rover, Defender, Discovery και Jaguar. Όσο για την Land Rover; Παραμένει βασικό μέρος του DNA της εταιρείας. Το «ιστορικό» σήμα της θα υπάρχει στα SUV ως μέρος της κληρονομιάς, στις διαδικτυακές πλατφόρμες και στις τοποθεσίες λιανικής πώλησης.

Αφού, λοιπόν, ξεκαθαρίσαμε τα της ονοματολογίας, ας επιστρέψουμε… στο ψητό. Οι συνεργάτες μας συνάντησαν το Defender OCTA στη θρυλική πίστα του Nurburgring, για να τεστάρει τους 635 PS που θα διαθέτει και μας προμήθευσαν με τις ανάλογες κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Αν και επίσημα η εταιρεία γνωστοποίησε μόνο τις «γενικές» προδιαγραφές που παρουσιάσαμε στην αρχή του άρθρου, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο V8 twin-turbo ήπια υβριδικός κινητήρας βενζίνης δε θα είναι άλλος από τον προερχόμενο από την BMW χωρητικότητας 4,4 L.

Πρόκειται για το κινητήριο σύνολο που αποδίδει 635 PS και 750 Nm και βρίσκεται ήδη τοποθετημένος στο ισχυρότερο Ranger Rover που έχει κατασκευαστεί ποτέ, το Range Rover Sport SV. Μένει, ασφαλώς, να επιβεβαιωθεί και επίσημα αυτό, αλλά εκεί οδηγούν τα υπάρχοντα «δεδομένα».

Το πρωτότυπο που μπήκε στη διάσημη γερμανική πίστα διαθέτει πολύ φαρδύτερους θόλους τροχών από τις μικρότερες εκδόσεις και νέα μάσκα με περισσότερα ανοίγματα, για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες ψύξης του κινητήρα, αλλά και καινούριας σχεδίασης προφυλακτήρα.

Το μεγάλο και βαρύ αμάξωμα θα είναι «εύκολα» διαχειρίσιμο, σύμφωνα με την εταιρεία, χάρη στη νέα 6D Dynamics αερανάρτηση, ενώ για την επιβράδυνση θα φροντίζουν τα ισχυρά φρένα της Brembo. Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο εξέλιξης διακρίνουμε μεγάλες ζάντες νέας σχεδίασης, χωρίς να γνωρίζουμε αν πρόκειται για προσωρινές ή παραγωγής. Όσο για το πίσω μέρος, ο «άγριος» χαρακτήρας «προδίδεται» από τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό του, οπότε θα πρέπει να αρκεστούμε στην teaser φωτό με το φωτισμένο σύμβολο σε σχήμα ρόμβου στο τιμόνι που δημοσίευσε η Defender. Ωστόσο, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα αποκλειστικά στοιχεία, που θα καταδεικνύουν το ξεχωριστό χαρακτήρα της κορυφαίας έκδοσης.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρουσίαση του Defender OCTA θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, με «φαβορί» την 11η ημέρα του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Land Rover Defender αποχωρίζεται -με το αζημίωτο- την οροφή του (photos)

SV Rover: Ένα off-road «κτήνος» με 1.115 PS και επταψήφια τιμή (photos)

Ο κινεζικός κλώνος του Land Rover Defender μπορεί να επιπλέει για 30 λεπτά και να κινείται! (videos)