SV Rover: Ένα off-road «κτήνος» με 1.115 PS και επταψήφια τιμή (photos)


Με στοιχεία από Land Rover, ελαστικά 40 ιντσών και δύο πανίσχυρες εκδόσεις, το SV Rover έχει έρθει για να κάνει κρότο.

  • ΦΩΤΟ: Scarbo Vintage
  • 15/2/2024

Στη σημερινή εποχή, υπάρχουν αρκετά SUV με ικανότητες για οδήγηση σε κακοτράχαλους δρόμους που έχουν επιδόσεις που παραπέμπουν σε supercar

Ωστόσο, λίγα αυτοκίνητα μπορούν να πουν ότι μοιάζουν με το δημιούργημα της Scarbo Vintage

Πρόκειται για το SV Rover, και έρχεται από την εταιρεία που κατασκεύασε και το 'Hoonipigasus' για τον αείμνηστο Ken Block, έχοντας στοιχεία από τα παλαιότερα Land Rover και τιμή πώλησης το 1,5 εκ. δολάρια.

Το SUV προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, μία με θερμικό κινητήρα, και μία αμιγώς ηλεκτρική.

Στην πρώτη, θα βρει κανείς έναν V8 με supercharger, τοποθετημένο στη μέση, με απόδοση 1.115 PS και 8τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο. 

Στη δεύτερη, διαθέτει μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 75 kWh, με ηλεκτροκινητήρα ικανό για 1.019 PS.

Υπάρχει η επιλογή για δικίνητο ή τετρακίνητο mode, ανάλογα τις ανάγκες σε κάθε περίσταση, καθώς και εμπρός και πίσω διαφορικά. 

Η εμπρός ανάρτηση είναι push-rod και προσφέρει διαδρομή 76,2 εκατοστών, ενώ έχει και τετραδιεύθυνση, για να κινούνται με άνεση οι τροχοί 40 ιντσών.

Η επιβράδυνση επιτυγχάνεται με 6πίστονα φρένα της Brembo με δίσκους 400 χιλιοστών, που είναι αρκετά για να σταματήσουν το σχετικά ελαφρύ για τα δεδομένα αμάξωμα, μιας κι αυτό είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και αλουμίνιο.

Τέλος, στο εσωτερικό θα βρει κανείς όλες τις μοντέρνες ανέσεις, όπως μία οθόνη12,3 ιντσών για τα όργανα και 12,8 ιντσών για το infotainment. Το Alcantara δε λείπει σε κάθε επιφάνεια μαζί με λεπτομέρειες από αλουμίνιο, ενώ το ενδιαφέρον είναι πως είναι διθέσιο, προσφέροντας άπλετο χώρο στο πίσω μέρος.

Κάθε SV Rover κατασκευάζεται κατά παραγγελία, οπότε είναι σημαντικό να έχετε πρώτα το 1,5 εκ. δολάρια πριν τους επισκεφθείτε.

Πηγή φωτογραφιών: Scarbo Vintage

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πρώτο SUV της Honda δεν ήταν... Honda

Verstappen και Perez βγαίνουν εκτός δρόμου με το Ford Bronco (video)

Το πιο «λαχταριστό» Mazda MX-5 του κόσμου (photos)