Citroen Basalt Vision: Το νέο coupe SUV της γαλλικής φίρμας (photos)


Το compact SUV της Citroen διαθέτει δυναμική σχεδίαση και υπόσχεται χώρους και ανέσεις σε οικογένειες και νέους επαγγελματίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 27/3/2024

Η Citroen προχώρησε στην αποκάλυψη του Basalt Vision, ενός συμπαγούς coupe SUV concept για μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα λανσαριστεί εντός του 2024 στην ανταγωνιστική κατηγορία B.

Η γαλλική φίρμα επισημαίνει ότι το νέο της όχημα ελεύθερου χρόνου αποτελεί «συνέχεια» των C3 και C3 Aircross και προορίζεται για τις αγορές της Νότιας Αμερικής και της Ινδίας. Έτσι, δεν αναμένεται να το δούμε στην Ευρώπη.

Συμπαγές και μυώδες στη σχεδίαση, υπόσχεται ανέσεις αλλά και επαρκείς χώρους για 5 άτομα και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για πρωτότυπο, η ίδια η φίρμα ξεκαθαρίζει ότι η εμφάνισή του είναι πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής, που θα δούμε το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψουμε το τρίτο ‘έργο’ του προγράμματος που έχει σχεδιαστεί για να οδηγήσει τη διεθνή ανάπτυξη της Citroën. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε τους επόμενους μήνες αυτό το καινοτόμο όραμα του SUV Coupe που αποπνέει τολμηρή σχεδίαση, χώρους στο εσωτερικό και μοναδική άνεση.

Είμαστε βέβαιοι ότι το Basalt Vision θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό πελατών και θα ενισχύσει τη θέση μας στις μεγάλες αγορές. Ανυπομονούμε να σας πούμε περισσότερα για αυτό στα μέσα της χρονιάς», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citroën, Thierry Koskas.

Η τελευταία του φράση δεν είναι τυχαία, καθώς η γαλλική φίρμα δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καινούριου της SUV. Απλά περιορίστηκε να το «τοποθετήσει» στην κατηγορία των συμπαγών οχημάτων.

Από τις φωτογραφίες είναι εμφανή η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, το τετραγωνισμένο σχήμα, τα τονισμένα φτερά με τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών και το κομψό πίσω μέρος με την coupe σχεδίαση, που προσθέτει μια σπορ αίσθηση και βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση.

Η Citroen υποστηρίζει ότι το νέο της coupe SUV διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα ενός 5θυρου sedan και μαζί με τα C3 και C3 Aircross εντάσσονται στο πρόγραμμα C-Cubed που είναι επικεντρωμένο στις αγορές της Ινδίας και της Νότιας Αμερικής. Το νέο μοντέλο απευθύνεται στις οικογένειες και τους νέους επαγγελματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Citroen C3 Aircross διαθέσιμο σε νέα μειωμένη τιμή

Citroen C5 Aircross: Διαθέσιμη στην Ελλάδα η νέα υβριδική έκδοση των 136 PS (τιμές)

Νέο Citroen C3: Αυτοί θα είναι οι θερμικοί κινητήρες του