Η Toyota ετοιμάζει την ηλεκτρική έκδοση του Hilux – Πότε έρχεται


Η ηλεκτρική έκδοση του Toyota Hilux πλησιάζει, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας. Όλες οι πληροφορίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA - NORIAKI MITSUHASHI N-RAK PHOTO AGENCY
  • 28/3/2024

Το Toyota Hilux είναι μέρος της γκάμας των Ιαπώνων εδώ και 56 χρόνια, αποτελώντας σταθερά κύριο μέρος της στρατηγικής της αυτοκινητοβιομηχανίας σε όλες τις σημαντικές αγορές παγκοσμίως.

Η Toyota δεν έχει λανσάρει μέχρι στιγμής κάποια ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς pickup, όμως όλα δείχνουν ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα. Ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει ότι ο πρόεδρος της εταιρείας στην Ταϊλάνδη, Noriaki Yamashita, αποκάλυψε ότι ένα ηλεκτρικό Hilux βρίσκεται καθ' οδόν.

Άλλωστε, αρκετές φορές οι Ιάπωνες έχουν ήδη παρουσιάσει αντίστοιχα προϊόντα στην concept μορφή τους. Για παράδειγμα, το 2021 αποκάλυψε 15 concept cars, ένα εκ των οποίων ήταν ένα ηλεκτρικό pickup, που έμοιαζε με το Tacoma (κεντρική φωτό).

Εκτός αυτού, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Toyota τράβηξε το κάλυμμα από το Hilux Hydrogen Fuel Cell Prototype, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που χρησιμοποιεί τεχνολογία κυψελών καυσίμου και υπόσχεται αυτονομία που ξεπερνά τα 600 km.

Θεωρητικά, αυτή θα μπορούσε να είναι η πρώτη εικόνα του αμιγώς ηλεκτρικού Hilux, που λέγεται ότι θα καταφτάσει εντός του επόμενου έτους. Σύμφωνα με τον Yamashita, ο οποίος μίλησε κατά τη διάρκεια του Bangkok International Motor Show στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, το νέο μοντέλο θα είναι έτοιμο προς τα τέλη του 2025.

Ο Ιάπωνας δε διευκρίνισε σε ποιες αγορές θα γίνει διαθέσιμο ούτε πού θα παράγεται, όμως η Toyota αναμένεται να προχωρήσει, μέσα στον επόμενο μήνα, στην παράδοση 12 ηλεκτρικών Hilux στην παραλιακή πόλη της Pattaya στην ανατολική πλευρά της Ταϊλάνδης, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν δοκιμαστικά, ως μέσα μαζικής μεταφοράς από τους τουρίστες και τους κατοίκους.

Πηγή: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Toyota Hilux αποκτά υβριδική έκδοση στην Ευρώπη - Πότε φτάνει στις εκθέσεις (photos)

Δείτε τη διαφήμιση του Toyota Hilux που απαγορεύτηκε στη Βρετανία (video)

Το πρώτο pickup της KIA έρχεται να τα βάλει με Ford Ranger και Toyota Hilux (photos)