Αυτή είναι η πρόταση της Toyota για ένα αμιγώς ηλεκτρικό Hilux


Αποκαλύφθηκαν οι 100% ηλεκτρικές προτάσεις της ιαπωνικής εταιρίας στις κατηγορίες pick-up και off-road SUV, σηματοδοτώντας τη είσοδο τους στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η επόμενη μέρα στην αυτοκίνηση.  

  • 15/12/2021

Λίγες ώρες έχουν περάσει από την παρουσίαση της Toyota του πλάνου πάνω στον οποίο θα "περπατήσει" προκειμένου να μεταβεί ολοκληρωτικά στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, έχοντας ως φόντο 16 νέα μοντέλα που είναι έτοιμα για να βγουν στους δρόμους. Επιμέρους λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές από την ιαπωνική εταιρία ωστόσο μεταξύ αυτών ξεχωρίσαμε τον πιθανό διάδοχο του Toyota MR2 καθώς και την αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της θυγατρικής Lexus, το RZ 450e.

Κατά την παρουσίαση, μεταξύ των οχημάτων, υπήρχε ένα pick-up το οποίο με το... φτωχό μας το μυαλό υποθέτουμε ότι έρχεται να αντικαταστήσει ένα από τα υπάρχοντα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Οι υποθέσεις, φυσικά, συγκλίνουν στην περίπτωση του Hilux. Με τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία να αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, η επιλογή της Toyota για την παρουσίαση ενός ηλεκτρικού διπλοκάμπινου μοντέλου κρίνεται επιβεβλημένη. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι αν αυτή θα έρθει “πατώντας” πάνω στο Hilux ή λανσάροντας μία εκ θεμελίων νέα πρόταση.

Ακριβώς δίπλα στο λευκό pick-up στεκόταν ένα επίσης εντυπωσιακό γαλάζιο μοντέλο που χαρακτηρίστηκε Compact Cruiser EV και ούτε σε αυτή την περίπτωση η Toyota  μάς γνωστοποίησε λεπτομέρειες. Όπως διακρίνουμε απ' τις φωτογραφίες το συγκεκριμένο όχημα έρχεται ως μία πιο μικρή βερσιόν του εμβληματικού Land Cruiser το οποίο θα μπει στην αγορά με στόχο να ανταγωνιστεί το Ford Bronco. Η ιστορία της Toyota στην κατηγορία των off-road SUV είναι μακρά έχοντας παρουσουσιάσει εκτός από το Land Cruiser και άλλα εμβληματικά μοντέλα όπως το FJ Cruiser και το 4Runner

Όλα τα παραπάνω συνεπάγονται ότι μπροστά μας έχουμε ένα διάστημα όπου όλες οι πτυχές των νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει ο κορυφαίος κατασκευαστής, θα ξεδιπλωθούν σαν... σεντόνι. Ας κάνουμε λίγη υπομονή.