Το πρώτο pickup της KIA έρχεται να τα βάλει με Ford Ranger και Toyota Hilux (photos)


Όλες οι πληροφορίες για το πρώτο διπλοκάμπινο pickup της KIA, που εντοπίστηκε να δοκιμάζεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ευρώπη.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 23/3/2024

Όσοι έχετε στο μυαλό σας ταυτισμένη την KIA αποκλειστικά με SUV, crossover και hatchbacks καλά θα κάνετε να αναθεωρήσετε, καθώς οι Νοτιοκορεάτες ετοιμάζονται να εισέλθουν στην αγορά των pickup.

Η πρώτη τους πρόταση, ένα διπλοκάμπινο pickup εντοπίστηκε από τους συνεργάτες μας να δοκιμάζεται σε χιονισμένες περιοχές της Βόρειας Σουηδίας. Μάλιστα, στο πλευρό του υπήρχε και ένα Ford Ranger Raptor!

Τους προηγούμενους μήνες πρωτότυπα pickup της KIA είχαν εμφανιστεί σε διάφορες περιοχές της Νότιας Κορέας, ακόμα και μέσα σε χώρους στάθμευσης, αλλά είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται στην Ευρώπη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα χειμερινών δοκιμών. Όπως αναμενόταν, το καμουφλάζ είναι έντονο, ωστόσο κάποια πρώτα συμπεράσματα για τη σιλουέτα του μπορούν να εξαχθούν.

Η σχεδίαση δείχνει πλήρως τετραγωνισμένη. Τόσο στις δύο άκρες του αμαξώματος, όσο και στο πλάι, όπως για παράδειγμα στους θόλους των τροχών αλλά και την καμπίνα. Στο εμπρός μέρος αυτό «αποτυπώνεται» στο επίπεδο καπό και τη μεγάλη μάσκα, στις άκρες της οποίας υπάρχουν κάθετα φώτα ημέρας.

Ανάλογη εικόνα υπάρχει και στο πίσω μέρος, όπου η καρότσα μοιάζει να μην είναι τεράστια, αλλά η πρόσβαση σε αυτή γίνεται πιο εύκολα με το σκαλοπάτι που υπάρχει ενσωματωμένο στον προφυλακτήρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα του pickup της KIA θα είναι Tasman και θα φτάσει στην παραγωγή προκειμένου να «αντιμετωπίσει» τα Ford Ranger και Toyota Hilux. Με βάση όσα έχουν διαρρεύσει ως τώρα, θα διατίθεται τουλάχιστον με δύο πετρελαιοκινητήρες, έναν τετρακύλινδρο 2,2 L και έναν τρίλιτρο V6. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να εφοδιαστεί και με το νέο V6 κινητήρα 3,5 L που χρησιμοποιείται στα μοντέλα της Genesis.

Οι εκδόσεις του θα είναι τετρακίνητες, ενώ ένα video που κυκλοφόρησε στη Νότια Κορέα από το εσωτερικό ενός πρωτότυπου, δείχνει ότι θα υπάρχει και η επιλογή της μετάδοσης της κίνησης σε δύο τροχούς.

Εκτός από την αγορά της Νότιας Κορέας, το Tasman αναμένεται να είναι διαθέσιμο στη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία αλλά και την Ευρώπη. Η παρουσίασή του εκτιμάται ότι θα γίνει εντός του 2024, για να φτάσει στις αγορές από το νέο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η KIA μπαίνει δυναμικά στην compact κατηγορία, με το νέο ηλεκτρικό EV3 SUV (photos)

Ένα πανέμορφο Datsun Pickup 620 του 1973 πωλείται μαζί με μια Yamaha CT3 Enduro! (photos)

Η Toyota σκέφτεται να μεταμορφώσει το Corolla Cross σε αγροτικό! (photos)