Νέα BMW 5 Series: Αποκλειστικά οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες


Με τον κωδικό «G60» η επόμενη γενιά της σειρά 5 εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό. Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη νέα limo της BMW.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 6/7/2021

Για πρώτη φορά η νέα γενιά της σειράς 5 της BMW αποθανατίζεται από τον φωτογραφικό φακό του συνεργάτη του Car and Driver, έστω και με αρκετό καμουφλάζ.

Όπως ακριβώς και η ναυαρχίδα της BMW, η σειρά 7, η νέα «5άρα» θα είναι διαθέσιμη με τρείς διαφορετικές επιλογές ως προς τις τεχνολογίες των ενεργειακών μονάδων.

Μια πλήρως ηλεκτρική, που θα ονομάζεται i5, μια Plug-in Hybrid (PHEV) και φυσικά με θερμικούς κινητήρες.

Η i5 EV θα έχει μικρές αισθητικές διαφοροποιήσεις εμπρός σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις, ενώ το υπόλοιπο αμάξωμα θα είναι πανομοιότυπο.

Στις φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε για εσάς, ο φωτογράφος μας «συνέλαβε» την i5 αλλά και την PHEV έκδοση, όπως μπορούμε να δούμε από το «πορτάκι» στο εμπρός αριστερό φτερό.

Αν και δεν είναι επίσημο, η i5 θα μπορούσε να «μοιράζεται» την ενεργειακή μονάδα της BMW iX xDrive40: Έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος και προαιρετικά έναν στον μπροστινό άξονα, με συνδυασμένη απόδοση 300 ίππους που επιτρέπει την επιτάχυνση από 0-100 km/h σε περίπου 6 δευτερόλεπτα, όπως και και μια μπαταρία 70 kWh με εμβέλεια άνω των 400 km.

Θα μπορούσε μάλιστα για χρησιμοποιηθεί και μια μεγαλύτερη μπαταρία στα 100 kWh και με την απόδοση εδώ να φθάνει στους 500 ίππους, προκειμένου να είναι πιο ανταγωνιστική στο Tesla Model S όπως και το επερχόμενο Mercedes EQE.

Μέχρι στιγμής είναι αδύνατο (λόγω καμουφλάζ) να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες από τη σχεδίαση του αμαξώματος συνολικά, αλλά γίνεται αντιληπτό πώς το σχήμα του φέρει σε ένα κλασσικό σεντάν και όχι με κουπέ κατάληξη του πίσω τμήματος, τεχνοτροπία που έχει επιλέξει η Mercedes για την EQE. Μία φωτογραφία δείχνει και το πίσω μέρος, οπότε οι συγκρίσεις με την επόμενη γενιά της σειρά 7 είναι αναπόφευκτες.

Μπορούμε να δούμε επίσης το επιθετικό εμπρός μέρος με τη «μύτη καρχαρία» στη φωτογραφία που η νέα 5άρα είναι παρκαρισμένη δίπλα στην ηλεκτρική σειρά 3.

Φυσικά αναμένεται και έκδοση Touring για τους λάτρεις της πρακτικότητας, χωρίς να επιβεβαιώνεται ότι θα είναι διαθέσιμη αυτή η έκδοση της σειρά 5 και με ηλεκτρικό κινητήρα.

Το εσωτερικό της, που είναι επικαιροποιημένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, δεν μπορέσαμε να το φωτογραφίσουμε καθώς τα πάντα, ακόμη και το τιμόνι είναι καλυμμένα.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο να τοποθετηθεί μια ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών για τον οδηγό και μια ακόμη 14,9 ιντσών για το σύστημα infotainment, όπως ακριβώς και στα ηλεκτρικά μοντέλα iX και i4 που ενσωματώνουν το iDrive 8.

Η νέα σειρά 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους το 2023.