Η Mercedes EQE παίρνει μια απρόσμενη... μορφή


Στην κατηγορία των notchback πρόκειται να δραστηριοποιηθεί η Mercedes-Benz EQE, τοποθετώντας με αυτόν τον τρόπο στο στόχαστρό της το εξαιρετικά επιτυχημένο Tesla Model 3.

  • Πηγή: CarPix
  • 31/3/2021

Αν και καθυστερημένη, η αντίδραση των παραδοσιακών κατασκευαστών στα όσα πέτυχε τα τελευταία χρόνια η Tesla φαίνεται πως είναι ισχυρή και αν μη τι άλλο ικανή να αλλάξει εκ νέου τις ισορροπίες στην ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μία από τις απαντήσεις στην ηλεκτροκίνητη κυριαρχία της Tesla θα είναι και η Mercedes-Benz EQE, η οποία θα βασίζεται στην E-Class, υιοθετώντας μια αρχιτεκτονική που την τοποθετεί απέναντι στο κατάτι μικρότερο σε μήκος Model 3.

Αν και η πρώτη που θα αποκαλυφθεί επίσημα στο κοινό είναι η EQS, έχουμε λιγότερο καμουφλάζ πια στην EQE, η οποία ακόμα εξελίσσεται και έχει περισσότερο δρόμο να διανύσει σχεδιαστικά.

Με την πρώτη ματιά δεν μπορεί να παρατηρήσει κανείς το ελάχιστα μικρότερο μέγεθος της EQE, αυτό που θα προσέξει όμως είναι ότι το τρίτο stop πίσω βρίσκεται πάνω στο πορτ-μπαγκάζ και όχι στο τζάμι, όπως συμβαίνει με την EQS.

Και μια που αναφερόμαστε στο πορτ-μπαγκάζ, η επόμενη παρατήρηση αφορά την ίδια την πόρτα που είναι πόρτα τύπου sedan και όχι liftback σαν της EQS.

Άλλη διαφορά της EQE, σε σχέση με την EQS είναι η θέση των εξωτερικών καθρεπτών, καθώς και η χαμηλότερη τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων.

Οπωσδήποτε μέχρι και την τελευταία στιγμή της παρουσίασης του αυτοκινήτου, ενδεχομένως να γίνουν και άλλες αλλαγές, όμως μέχρι αυτό το σημείο της αποκάλυψης και έως ότου φύγει πλήρως το καμουφλάζ, αυτά έχουν εντοπιστεί. 

Η ηλεκτρική Mercedes EQE θα γίνει το δεύτερο μοντέλο (θα προηγηθεί η EQS) που θα βασιστεί στην νέα ηλεκτρική πλατφόρμα MEA, η οποία υπόσχεται με την επίπεδη κατασκευή του πατώματος μεγαλύτερη ευρυχωρία και πρακτικότητα στο εσωτερικό, παρά τις μικρότερες διαστάσεις του αμαξώματος.

Τόσο η EQS όσο και η EQE θα χρησιμοποιούν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα τοποθετημένο εμπρός για μετάδοση κίνησης στον εμπρόσθιο άξονα και ένα πίσω για τον πίσω άξονα, ενώ και οι δύο θα διατίθενται και με τετρακίνηση.

Το επίσημο ντεμπούτο της Mercedes EQE έχει προγραμματιστεί για τη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου τον προσεχή Σεπτέμβρη. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το 2022.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.