To Audi RS 6 e-tron δείχνει για πρώτη φορά την τελική του σχεδίαση (photos)


Το νέο Audi A6 e-tron θα διαθέτει και έκδοση επιδόσεων. Δείτε την για πρώτη φορά στο Nurburgring με τη σχεδίαση που θα έχει όταν παρουσιαστεί.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 28/4/2024

Η Audi επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσης αλλά και εμπλουτισμού της γκάμας των μοντέλων της. Ακόμα και εντός του 2024, οι παρουσιάσεις που έχουν προηγηθεί είναι ήδη πολλές και αυτό αφορά τόσο τα θερμικά όσο και τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Το ίδιο διάστημα, ωστόσο, μια σειρά από πρωτότυπα δοκιμάζονται υπό διάφορες συνθήκες και πλέον, έχοντας ολοκληρώσει την περίοδο των χειμερινών δοκιμών, ήρθε η ώρα να περάσουν σε πιο «καυτές» συνθήκες. Και η πίστα του Nurburgring είναι ιδανική για μοντέλα επιδόσεων, όπως το ολοκαίνουριο Audi RS 6 e-tron.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο τόσο εντός της διάσημης πίστας, όσο και στους γύρω δρόμους και η «είδηση» σε σχέση με προηγούμενες φωτογραφικές λήψεις είναι ότι διαθέτει το αμάξωμα παραγωγής. Την τελευταία φορά, υπήρχε ένα αυτοκίνητο δοκιμών με τροποποιημένο αμάξωμα.

Ο «άγριος» χαρακτήρας της έκδοσης αποκαλύπτεται από διάφορες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως ο πιο «επιθετικός» εμπρός προφυλακτήρας με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τα φαρδύτερα φτερά, με τους αεραγωγούς στο πίσω μέρος των μπροστινών. Όλα τους είναι στοιχεία που συναντά κανείς συνήθως στα μοντέλα RS της γερμανικής φίρμας.

Επιπλέον, παρά το καμουφλάζ, διακρίνοντα τα πιο φαρδιά μαρσπιέ, οι μεγαλύτερες δαγκάνες φρένων, αλλά και οι ζάντες μεγαλύτερης διαμέτρου. Όσο για το πίσω μέρος, έχει τοποθετηθεί μια μικρή αεροτομή αλλά και ένας διαχύτης στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Προς όφελος της ευστάθειας αλλά και του σπορ χαρακτήρα, η ανάρτηση φαίνεται ότι έχει διαφορετική ρύθμιση από τη βασική έκδοση του A6 - που επίσης περιμένουμε να παρουσιαστεί και έχουμε ήδη «κατασκοπεύσει» - με αποτέλεσμα να προκύπτει μειωμένη απόσταση από το έδαφος.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τετρακίνητο RS 6 e-tron θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες με απόδοση που θα ξεπερνά τους 600 PS, ίσως, μάλιστα, να προσεγγίζει και τους 700 PS. Αν προκύψει το τελευταίο ενδεχόμενο, τότε θα υπερβαίνει κατά πολύ τους 639 PS της ηλεκτρικής Porsche Macan Turbo.

Μια πρώτη «ασφαλής» εκτίμηση θα προκύψει με την παρουσίαση του «απλού» Audi A6, η οποία θα προηγηθεί χρονικά και αναμένεται εντός του καλοκαιριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Audi: Ετοιμάζει το θηριώδες Q9 που θα τα βάλει με BMW X7 και Mercedes GLS (photos)

Στην Ελλάδα το νέο Audi A3 allstreet - Δείτε την τιμή του

Αποστολή στην Αυστρία: Είδαμε από κοντά το εντυπωσιακό Audi Q6 e-tron (τιμή)