Ανατροπή: Τα νέα δεδομένα για το επόμενο Audi A6 (photos)


Η τελευταία παρτίδα «κατασκοπευτικών» φωτογραφιών παρουσιάζει τρία διαφορετικά πρωτότυπα και… ανακατεύει την τράπουλα.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH Proshots
  • 4/5/2023

Τους προηγούμενους μήνες έχουμε συναντήσει σε δύο περιπτώσεις πρωτότυπα του Audi Α6, τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και σε χειμερινές δοκιμές.

Η πληροφόρηση που υπήρχε «ήθελε» τη γερμανική φίρμα να ετοιμάζει facelift έκδοση του μοντέλου. Ωστόσο, η πιο πρόσφατη ενημέρωση αναφέρει ότι η Audi προχωρά σε επόμενη γενιά του A6, η οποία θα είναι και η τελευταία που θα φέρει θερμικούς κινητήρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πρωτότυπα Α6 που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα αποτελούσαν εκδόσεις με μεγαλύτερο μήκος οι οποίες διατίθονται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας και διαφοροποιούνται από αυτά που προορίζονται για τον υπόλοιπο κόσμο.

Συν τοις άλλοις, μην ξεχνάμε ότι το νέο A6 θα αλλάξει και όνομα, καθώς έχει επιβεβαιωθεί ότι οι Γερμανοί θα «μεταφέρουν» όλα τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στους μονούς αριθμούς, διατηρώντας στους ζυγούς τα αμιγώς ηλεκτρικά. Έτσι, το θερμικό Α4 θα γίνει Α5 και, αντίστοιχα, το Α6 θα ονομάζεται Α7.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν τρία mule οχήματα, σε εκδόσεις sedan και station wagon και σας παρουσιάζουμε τις σχετικές φωτογραφίες. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δοκιμών διατηρούν σε μεγάλο βαθμό το αμάξωμα της τρέχουσας γενιάς, κάτι που δείχνει ότι η εξέλιξή τους είναι σε πρώιμο στάδιο.

Ωστόσο, ένα εξ’ αυτών, είναι το «καυτό» S6 (ουσιαστικά S7), το οποίο θα έχει plug-in hybrid κινητήριο σύνολο. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα τόσο από τα αυτοκόλλητα υψηλής τάσης που υπάρχουν σε διάφορα σημεία, όσο και τη θύρα φόρτισης στο πίσω αριστερό φτερό.

Τα άλλα δύο αυτοκίνητα δοκιμών δε διαθέτουν θύρα φόρτισης, ωστόσο το sedan έχει επίσης προειδοποιητικά αυτοκόλλητα, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει υβριδικό σύστημα, αλλά όχι plug-in.

Όπως προαναφέραμε, από τη στιγμή που και τα τρία mules «χρησιμοποιούν» ουσιαστικά το αμάξωμα της τρέχουσας γενιάς, οι διαφοροποιήσεις αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες προσαρμογές, όπως για παράδειγμα στον πίσω προφυλακτήρα προκειμένου να «υποδεχθεί» τις απολήξεις της εξάτμισης.

Οι συνεργάτες μας είχαν τη δυνατότητα για φωτογράφηση και του εσωτερικού των αυτοκινήτων, ωστόσο δε γίναμε ιδιαίτερα σοφότεροι για τις προθέσεις της Audi. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα «μείγμα» διαφορετικών στοιχείων, τα περισσότερα εκ των οποίων «μεταφέρονται» από τις υπάρχουσες εκδόσεις που κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους.

Έτσι, τόσο ο ψηφιακός πίνακας οργάνων όσο και η οθόνη του συστήματος infotainment δε θα «φτάσουν» με αυτό το σχήμα στην τελική έκδοση παραγωγής. Πάντως, η φιλοσοφία σχεδίασης μοιάζει να ακολουθεί αυτή του A6 e-tron.

Η παρουσίαση της επόμενης γενιάς του Audi A6 αναμένεται όχι νωρίτερα από τα τέλη του έτους, με πιο πιθανό σενάριο τις αρχές του 2024.