Το Audi RS6 e-tron αποκαλύπτει μέρος της «επιθετικής» σχεδίασής του (photos)


Το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό Audi A6 θα έχει και «καυτή» έκδοση RS, η οποία για πρώτη φορά δείχνει τα «τονισμένα» χαρακτηριστικά του αμαξώματος.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 29/9/2023

Η Audi συνεχίζει τις δοκιμές για το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό A6 e-tron, το οποίο θα διαθέτει και ισχυρή έκδοση RS, όπως γνωρίζουμε από κατασκοπευτικές λήψεις που είχαμε στο παρελθόν στη διάθεσή μας.

Πλέον, μπορούμε να σας παρουσιάσουμε ένα νέο πακέτο φωτογραφιών, με τα πρωτότυπα να έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης. Η Audi έχει ήδη αναφέρει, μέσω του επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης, Marc Lichte, ότι οι εκδόσεις RS των μοντέλων e-tron θα ξεχωρίζουν από τις «απλές», τόσο με φαρδύτερο μετατρόχιο όσο και συνολικά με το πιο «τονισμένο» αμάξωμα.

Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι εμφανή και στο αυτοκίνητο δοκιμών που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο πακέτο φωτογραφιών, με αποτέλεσμα να αποκτούμε μια πρώτη ιδέα για το πώς θα είναι το τελικό μοντέλο. Ωστόσο, ασφαλώς και περιμένουμε κάποιες διαφοροποιήσεις για την έκδοση που θα παρουσιαστεί επίσημα, τουλάχιστον όσον αφορά τους υπερβολικά έντονους θόλους των φτερών.

Στο πίσω μέρος συναντάμε έναν αρκετά «επιθετικό» διαχύτη, που φανερώνει την «αγριεμένη» έκδοση, ενώ διάφορα πάνελ που έχει τοποθετήσει η γερμανική φίρμα προσπαθούν να μας παραπλανήσουν για τη σχεδίαση.

Η αυξημένη ισχύς της έκδοσης RS θα είναι δεδομένη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεπερνά τους 700 PS, βασισμένη στην πλατφόρμα PPE που αναπτύχθηκε από κοινού με την Porsche. Για το λόγο αυτό μπορούμε να διακρίνουμε τα μεγαλύτερα φρένα, με τους αεριζόμενους δίσκους και τις μεγάλες δαγκάνες. Μάλιστα, υπάρχουν και φήμες ότι το νούμερο της ισχύος μπορεί να φτάνει και τους 800 PS, αν επιλεχθεί διάταξη με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.

Φυσικά, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή για την παρουσίαση της «καυτής» RS έκδοσης. Θα προηγηθεί η «βασική» sedan εκδοχή και θα ακολουθήσει η Avant. Έτσι, δύσκολα θα έχουμε αποκαλυπτήρια πριν από την έλευση του νέου έτους.