Η Opel Classics στο μεγαλύτερο Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων της Γερμανίας


Η Opel Classic θα συμμετάσχει στο Olympia Rally '72 Revival που θα διεξαχθεί στη Γερμανία το διάστημα 8-13 Αυγούστου

  • 27/7/2022

Συνολικά 197 ομάδες από 9 χώρες θα ολοκληρώνουν καθημερινά 6 ειδικές διαδρομές μεταξύ του Κιέλου στο Βορρά και του Μονάχου στο Νότο, διανύοντας μια συνολική απόσταση 2.252 χλμ. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκεται ο θρύλος των αγώνων ράλι και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Walter Röhrl, του οποίου η καριέρα ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια ακριβώς, στο πρώτο Olympia Rally.

Την Πέμπτη, 11 Αυγούστου, ο Röhrl θα ξεκινήσει το ράλι με το Commodore GS/E της Opel Classic. Με ένα τέτοιο ακριβώς αυτοκίνητο ο Röhrl και ο Berger έκαναν το ντεμπούτο τους με την Irmscher/Opel στο Monte Carlo Rally το 1973. Ο Röhrl θα καλύψει στη συνέχεια το δεύτερο σκέλος από το Pferdsfeld με ένα Opel Ascona 400, ένα αυτοκίνητο με το οποίο γιόρτασε πολλές επιτυχίες και κυρίως τη νίκη στο Monte Carlo Rally το 1982. Ο προορισμός της ημέρας είναι το “Technik Museum” στο Speyer, που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη διαστημική έκθεση της Ευρώπης.

Πλέον των κλασικών Opel που θα οδηγήσει ο Walter Röhrl, στο Olympia Rally ’72 Revival θα λάβει μέρος ένα ειδικό Opel Kadett B, το οποίο θα οδηγήσουν ο πρόεδρος της ADAC Sport Hermann Tomczyk και ο βετεράνος του μηχανοκίνητου αθλητισμού Günther Holzer. Πρόκειται για το Rallye Kadett, το οποίο οδήγησαν οι Σουηδοί Anders Kulläng και Bruno Berglund τη δεκαετία του 1970.

Τέλος, ένα “Olympia Rally” δεν θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς ένα Opel με το ίδιο όνομα. Αυτό που θα λάβει μέρος στη φετινή αναβίωση είναι το Olympia 1100 SR του 1967 με τον κινητήρα 1100 SR που αποδίδει 44 kW/60 hp. Το ισχυρότερο Olympia 1900 μπορούσε να αναπτύξει τελική ταχύτητα 170 km/h, κάτι που συναντούσε κανείς μόνο στα σπορ αυτοκίνητα της εποχής.

Θέλοντας να εξασφαλίσει ότι οι διοργανωτές της αναβίωσης του Olympia Rally θα μετακινούνται με το ίδιο ‘bold & pure’ στυλ όπως τα μοντέλα από το Rüsselsheim, η Opel έχει θέσει στη διάθεσή τους ένα νέο Astra plug-in hybrid.

Το ηλεκτροκίνητο Astra ταιριάζει στην φιλοσοφία κλιματικής ουδετερότητας του ράλι και αποδίδει συνδυαστική ισχύ 133 kW/180 hp και ροπή 360 Nm.