img

Tuning: Coilover αμορτισέρ ή σπορ ανάρτηση;

Το χαμήλωμα της ανάρτησης ενός οχήματος είναι τεχνική αλλά μπορεί να γίνει και 'τέχνη'. Ωστόσο, οι απόψεις των θιασωτών αυτής της πρακτικής διίστανται κάποιες φορές μεταξύ των λεγόμενων αμορτισέρ 'coilover' και της εκ' κατασκευής μιας σπορ ανάρτησης. 27/6

Λάδια στα μπουζί; Δες τι πρέπει να κάνεις

H είσοδος των λιπαντικών ενός κινητήρα στην περιοχή όπου βρίσκονται τα μπουζί μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από βλάβες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

22/6

Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα: Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία για την άρση ακινησίας

H ψηφιακή πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ είναι ανοιχτή για όσους θέλουν να κάνουν ηλεκτρονικά την άρση ακινησίας τους οχήματός τους και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

14/6

Aυτοκίνητα «All Inclusive» με τον μήνα

Ο κορωνοϊός έφερε στο προσκήνιο ευέλικτες μορφές χρήσης του αυτοκινήτου, όπως είναι η ενοικίαση σε μηνιαία βάση με το μίσθωμα να περιλαμβάνει τα πάντα, εκτός φυσικά από το κόστος των καυσίμων και τις…κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις.

12/6

Δίπλωμα οδήγησης: Τα 10 λάθη που πρέπει να αποφύγουμε για να περάσουμε τις εξετάσεις

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε κατά την διαδικασία των εξετάσεων οδήγησης για δίπλωμα αυτοκινήτου. Οδηγίες για να μην πέσουμε στην παγίδα.

12/6

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν οδηγείς ένα turbo αυτοκίνητο (video)

Αν είσαι κάτοχος turbo αυτοκινήτου τότε είναι κάποια πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις εφόσον θέλεις να αυξήσεις τον κύκλο ζωής του και να το διατηρήσεις σε καλή κατάσταση.

12/6

Έτσι θα προστατεύσεις το χρώμα του αυτοκινήτου από τις ακτίνες του ήλιου (video)

Το χρώμα κάθε αυτοκινήτου είναι σαν το ανθρώπινο δέρμα. Αν δεν πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όταν υπάρχει παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, είναι βέβαιο ότι σύντομα θα εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια φθοράς.

23/6

Υγρά φρένων: Πώς να επιλέξετε τα σωστά - Πότε να τα αλλάξετε

Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου μας πρέπει να περιλαμβάνει την τακτική αντικατάσταση των υγρών φρένων. Πάμε να δούμε ποια είναι η λειτουργία των υγρών φρένων, πότε και γιατί είναι απαραίτητο να τα αλλάξετε και πώς να επιλέξετε τα σωστά.

22/5

Mercedes EQ: Οι 7 χρήσιμες συμβουλές για σωστή φόρτιση

Οι ειδικοί της σειράς Mercedes EQ μοιράζονται χρήσιμες συμβουλές για να φορτίσετε σωστά το όχημά σας και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

13/5

Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι ο συμπλέκτης σου «πεθαίνει»

Κάθε συμπλέκτης έχει έναν συγκεκριμένο κύκλο ζωής που ορίζεται -εν πολλοίς- από τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί κάθε οδηγός. Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι αυτός ο κύκλος έχεις φτάσει στο τέλος του και πρέπει άμεσα να επισκεφτείς το συνεργείο;

10/5

Τι είναι η τεχνική «μύτη-τακούνι» στο κατέβασμα των σχέσεων; (videos)

Μάθε τα πάντα για το περίφημη τεχνική των οδηγών αγώνων λίγο πριν μπουν σε μια κλειστή στροφή. Δείτε τα videos.

1/5

Πώς να φορτώσετε σωστά και με ασφάλεια τον χώρο αποσκευών

Η διαδικασία της φόρτωσης του αυτοκινήτου λίγο πριν ξεκινήσουμε ένα ταξίδι είναι απαιτητική και πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο ώστε να φτάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας. Πάμε να δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

21/4

SEAT: 7 τρόποι να εξοικονομήσετε καύσιμο

Η αύξηση της τιμής των καυσίμων προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους οδηγούς σε όλο τον κόσμο. Για αυτό, ένας ειδικός της SEAT μας προτείνει 7 αποτελεσματικές συμβουλές για να μειώσουμε την κατανάλωση καυσίμου.

11/4

Ολλανδική λαβή: Ο ασφαλέστερος τρόπος για να ανοίξεις την πόρτα του αυτοκινήτου (video)

Η ολλανδική λαβή είναι μία απλή κίνηση που μπορεί να σώσει ζωές και να αποτρέψει πολλά από τα ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους.

10/4

ΚΤΕΟ: Οι πιο συχνοί λόγοι που "κόβονται" τα αυτοκίνητα στον τεχνικό έλεγχο

Μία νέα έρευνα έρχεται για να ρίξει φως στα συστήματα που παραμελούνται συχνότερα από τους οδηγούς, με αποτέλεσμα να μην περνάνε τον πρώτο τεχνικό έλεγχο.

1/4

Σκόνη και κρύσταλλα: Τι κάνω όταν το αυτοκίνητο "σκεπάζεται" με αφρικανική σκόνη;

Το παχύ στρώμα σκόνης πάνω στο αυτοκίνητο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο αναφορικά με την ασφαλή οδήγηση όσο και με τη "ζωή" των κρυστάλλων. Τι πρέπει να προσέξω;

19/3

Τι πρέπει να κάνω αν μου πουλήσουν αυτοκίνητο με «γυρισμένα» χιλιόμετρα;

"Τον σταυρό σου" μπορεί να απαντήσει κάποιος που έχει περάσει αυτό το μαρτύριο. Δείτε τι προβλέπει ο νόμος και ενημερωθείτε για τους τρόπους με τους οποίους θα αποζημιωθείτε.

14/2

Κατανάλωση καυσίμου: 10 tips για να «κάψεις» λιγότερη βενζίνη

Με τις τιμές των καυσίμων να εκτοξεύονται στα ύψη, κρίνεται επιτακτικό να αναθεωρήσουμε πολλά στη "συμβίωσή" μας με το αυτοκίνητο ώστε να πετύχουμε την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση.

18/2

Έλεγχος λαδιών κινητήρα: Τα "8 συν 1" βήματα για τη σωστή μέτρηση και διαδικασία

Συμβουλές για τον ενδεδειγμένο έλεγχο των λαδιών του αυτοκινήτου μας. Τι κάνουμε σε περίπτωση υπερπλήρωσης ή χαμηλής στάθμης, τι πρέπει να αποφύγουμε.

16/2

Τι πρέπει να κάνεις αν αποκλειστείς με το αυτοκίνητο στα χιόνια

Προετοιμάσου σωστά και ενημερώσου για όλα εκείνα που πρέπει να γνωρίζεις στην περίπτωση που κολλήσεις στο χιονισμένο οδικό δίκτυο. Μάθε για τον 'αόρατο δολοφόνο' που έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

24/1

DIY: Δείτε πώς θα επιδιορθώσετε το φθαρμένο τιμόνι του αυτοκινήτου σας (video)

Ένα από τα πιο ενοχλητικά σημάδια που αφήνει το πέρασμα του χρόνου σε κάθε αυτοκίνητο είναι η φθορά του τιμονιού. Δείτε πως μπορείτε να λύσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα με οικονομικό τρόπο.

16/1

Γιατί το leasing ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή

Πως η ενοικίαση ή η μακροχρόνια μίσθωση (βλέπε leasing) μπορεί να είναι η καλύτερη και πιο συμφέρουσα επιλογή στην περίπτωση των ηλεκτρικών μοντέλων. Ας δούμε τους πιο σημαντικούς λόγους που κάνουν την ενοικίαση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων πιο συμφέρουσα στην παρούσα χρονική συγκυρία.

11/1

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε - Ποιές να επιλέξετε

Οι χιονοπτώσεις έρχονται για να καλύψουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της ορεινής Ελλάδας, με τη χρήση των αλυσίδων να κρίνεται απαραίτητη για την ασφαλή μετακίνηση σε χιονισμένα οδικά δίκτυα. Ένας αναλυτικός οδηγός με όλες τις λεπτομέρειες για το χειμωνιάτικο 'must-have' αξεσουάρ αυτοκινήτου.

23/12

Χειμερινά ελαστικά: Βρείτε όλες τις απαντήσεις για τη χρησιμότητά τους

Πόσο απαραίτητα είναι; Τι διαφορά έχουν με τις αλυσίδες; Πώς πρέπει να αποθηκεύονται τους καλοκαιρινούς μήνες; Ένα πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει γνωρίζετε για τα χειμερινά ελαστικά.

19/12

Οικονομικές μετακινήσεις: Τα υπέρ και τα κατά των εναλλακτικών τεχνολογιών!

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των τεχνολογιών που εξασφαλίζουν μετακινήσεις με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά και κέρδος στην τσέπη του οδηγού. Ποιές είναι οι επιλογές:

10/12

Κρύος κινητήρας τον χειμώνα: Τι πρέπει να αποφύγουμε

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και μπορεί να αποδειχθεί πολύ επιβλαβής για τον κινητήρα του αυτοκινήτου μας αν δεν προσέξουμε κάποιες βασικές λεπτομέρειες.

25/1

Online ασφάλιση αυτοκινήτου: Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε

Οι καιροί αλλάζουν και σήμερα ο πιο γρήγορος, πιο εύκολος και αξιόπιστος τρόπος για να κάνουμε την ασφάλιση του αυτοκινήτου μας είναι μέσω διαδικτύου. Οι διαδικτυακές ασφαλίσεις όμως κρύβουν και μερικές παγίδες. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε και πώς να τις αποφύγετε.

10/2

ΚΤΕΟ στα καινούρια αυτοκίνητα: Πότε περνούν, τι ισχύει με τις κάρτες καυσαερίων

Πότε πρέπει να περάσουν πρώτη φορά από Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) τα καινούργια αυτοκίνητα και να εκδώσουν κάρτα καυσαερίων.

1/11

Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου: Τρείς συμβουλές για να μην την πατήσετε

Ψάχνετε για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο; Μερικές μικρές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το ιδανικό αυτοκίνητο για εσάς και τις ανάγκες σας.

18/10

OSRAM AirZing Mini: Μια πρωτοποριακή συσκευή που καθαρίζει τον αέρα

Τα βακτήρια, οι ιοί και τα αλλεργιογόνα είναι πάντα παρόντα και το αυτοκίνητο μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Η συσκευή AirZing Mini της OSRAM μπορεί να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και να εξουδετερώσει έως και το 99% όλων των βακτηρίων.

20/9

Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: Γιατί πρέπει να τσεκάρουμε τα λάδια πριν την αγορά

Ο έλεγχος της στάθμης των λαδιών του αυτοκινήτου πριν αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι κάτι που συνήθως το αφήνουμε στους μηχανικούς. Πέρα από τους συνηθισμένους ελέγχους στα μηχανικά μέρη και τον κινητήρα, αυτή η απλή διαδικασία μπορεί να αποβεί σωτήρια από μεγαλύτερες βλάβες.

25/12

Συνθετικά λιπαντικά: Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα λάδια του αυτοκινήτου;

Υπάρχουν περισσότερες από μία σωστές απαντήσεις, οπότε ας προσπαθήσουμε να τις απλοποιήσουμε λίγο περισσότερο.

26/12
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Nέα σχολική χρονιά: Συμβουλές για ασφαλείς μετακινήσεις μαθητών

Ήρθε λοιπόν το φθινόπωρο. Τα σχολεία ξεκινούν και μαζί τα παιδιά μας αρχίζουν τις διαδρομές τους από και προς το σχολείο, το φροντιστήριο ή το σπίτι του φίλου τους. Πόσο προετοιμασμένα είναι να γίνουν πεζοί και πόσα γνωρίζουν από τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας που αφορούν τους πεζούς; Ακολουθούν μια σειρά από συμβουλές που θα κάνουν τα πράγματα λίγο πιο ασφαλή.

13/9
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗΣ ΣΚΑΦΟΥΣ

Τρέηλερ: Πώς θα ρυμουλκήσετε με ασφάλεια το σκάφος σας

Ποιοι είναι οι κανόνες ρυμούλκησης, οι προδιαγραφές των αυτοκινήτων και ποιους ειδικούς όρους θα πρέπει να συνάψετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία για να είσαστε καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος;

18/7
ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

Πώς να διαλέξω τη σωστή διάσταση ελαστικών για το αυτοκίνητο μου; (Video)

Η επιλογή διάστασης των τροχών και των ελαστικών είναι μια διαδικασία που συχνά βασίζεται σε αισθητικά κριτήρια. Ωστόσο, μια εσφαλμένη απόφαση μπορεί να μεταβάλλει τα οδηγικά χαρακτηριστικά και την άνεση του οχήματος.

9/12
WINTER TYRES

Χειμερινά ελαστικά: Πότε πραγματικά τα χρειαζόμαστε (Video)

Οι χειμερινές καιρικές συνθήκες απαιτούν προσαρμογή στο στυλ και τον ρυθμό οδήγησης αλλά και τα κατάλληλα ελαστικά για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις στον δρόμο. Η επιλογή του σωστού τύπου ελαστικών είναι καίριας σημασίας, όμως πώς μπορούμε να βρούμε ποιος ταιριάζει;

18/2

Ποιά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι οδηγοί - Τι να αποφύγετε

Δείτε 7 τυπικά λάθη οδηγών που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας. Τι να προσέξετε, πώς θα αποφύγετε δύσκολες καταστάσεις.

13/2
TIPS AND TRICKS

Χρήσιμες συμβουλές για να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για τον χειμώνα

Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο αυτοκίνητό μας για να κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους και εργασίες συντήρησης ενόψει του χειμώνα, ώστε να αποφύγουμε ενδεχόμενες δυσάρεστες καταστάσεις και απρόσμενα έξοδα.

24/1
ΠΩΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΑΝΙΚΑ;

Πώς μπορείς να κάνεις το καλύτερο "0-100 km/h" με το αυτοκίνητό σου!

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι μία επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h κατά την κίνησή μας σε φυσιολογικούς ρυθμούς μέσα στην κυκλοφορία σημαίνει πολύ λίγα πράγματα. Ωστόσο, η φυσική, που κρύβεται πίσω από αυτήν τη διαδικασία είναι συναρπαστική. Πώς επιταχύνει ιδανικά ένα αυτοκίνητο;

9/12
ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΕΡΑ

Πώς πρέπει να οδηγούμε όταν ο αέρας είναι πολύ δυνατός;

Η οδήγηση αυτοκινήτου με δυνατό αέρα απαιτεί τεράστια προσοχή. Εμείς σας δίνουμε συμβουλές, ώστε να τα καταφέρετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

24/1
COVID-19

Κορωνοϊός: Τα σημεία που πρέπει να απολυμάνεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σου

Μια απλή, καθημερινή συνήθεια είναι αρκετή για να απαλλάξει τον θάλαμο επιβατών ενός αυτοκινήτου από το μικροβιακό φορτίο που μεταφέρει και να περιοριστεί σημαντικά το ενδεχόμενο μετάδοσης του Κορωνοϊού.

10/12