img

DIY: Δείτε πώς θα επιδιορθώσετε το φθαρμένο τιμόνι του αυτοκινήτου σας (video)

Ένα από τα πιο ενοχλητικά σημάδια που αφήνει το πέρασμα του χρόνου σε κάθε αυτοκίνητο είναι η φθορά του τιμονιού. Δείτε πως μπορείτε να λύσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα με οικονομικό τρόπο. 16/1

Γιατί το leasing ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή

Πως η ενοικίαση ή η μακροχρόνια μίσθωση (βλέπε leasing) μπορεί να είναι η καλύτερη και πιο συμφέρουσα επιλογή στην περίπτωση των ηλεκτρικών μοντέλων. Ας δούμε τους πιο σημαντικούς λόγους που κάνουν την ενοικίαση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων πιο συμφέρουσα στην παρούσα χρονική συγκυρία.

11/1

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε - Ποιές να επιλέξετε

Οι χιονοπτώσεις έρχονται για να καλύψουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της ορεινής Ελλάδας, με τη χρήση των αλυσίδων να κρίνεται απαραίτητη για την ασφαλή μετακίνηση σε χιονισμένα οδικά δίκτυα. Ένας αναλυτικός οδηγός με όλες τις λεπτομέρειες για το χειμωνιάτικο 'must-have' αξεσουάρ αυτοκινήτου.

23/12

Χειμερινά ελαστικά: Βρείτε όλες τις απαντήσεις για τη χρησιμότητά τους

Πόσο απαραίτητα είναι; Τι διαφορά έχουν με τις αλυσίδες; Πώς πρέπει να αποθηκεύονται τους καλοκαιρινούς μήνες; Ένα πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει γνωρίζετε για τα χειμερινά ελαστικά.

19/12

Οικονομικές μετακινήσεις: Τα υπέρ και τα κατά των εναλλακτικών τεχνολογιών!

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των τεχνολογιών που εξασφαλίζουν μετακινήσεις με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά και κέρδος στην τσέπη του οδηγού. Ποιές είναι οι επιλογές:

10/12
ΣΤΥΛΟ, ΔΕΛΤΙΟ, ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Οι "6 συν 1" κακές συνήθειες στην οδήγηση που μας στέλνουν συνεργείο

Απλές και καθημερινές συνήθειες που μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικές για το αυτοκίνητο και την τσέπη μας.

21/12

Κρύος κινητήρας τον χειμώνα: Τι πρέπει να αποφύγουμε

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών και μπορεί να αποδειχθεί πολύ επιβλαβής για τον κινητήρα του αυτοκινήτου μας αν δεν προσέξουμε κάποιες βασικές λεπτομέρειες.

19/1

Online ασφάλιση αυτοκινήτου: Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε

Οι καιροί αλλάζουν και σήμερα ο πιο γρήγορος, πιο εύκολος και αξιόπιστος τρόπος για να κάνουμε την ασφάλιση του αυτοκινήτου μας είναι μέσω διαδικτύου. Οι διαδικτυακές ασφαλίσεις όμως κρύβουν και μερικές παγίδες. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε και πώς να τις αποφύγετε.

26/11
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πώς θα διατηρήσετε τη μπαταρία του αυτοκινήτου σας πάντα σε «φόρμα»

Επτά απλές συμβουλές που εξασφαλίζουν μακροζωία στη μπαταρία και απροβλημάτιστη χρήση του αυτοκινήτου μας.

26/11

ΚΤΕΟ στα καινούρια αυτοκίνητα: Πότε περνούν, τι ισχύει με τις κάρτες καυσαερίων

Πότε πρέπει να περάσουν πρώτη φορά από Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) τα καινούργια αυτοκίνητα και να εκδώσουν κάρτα καυσαερίων.

1/11
ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Αγορά μεταχειρισμένου diesel: Αξίζει ή όχι; Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε στην αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου diesel πρέπει να γνωρίζετε τι θα πρέπει να προσέξετε, ώστε να μην την πατήσετε, στο τέλος της μέρας.

24/12

Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου: Τρείς συμβουλές για να μην την πατήσετε

Ψάχνετε για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο; Μερικές μικρές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το ιδανικό αυτοκίνητο για εσάς και τις ανάγκες σας.

18/10

OSRAM AirZing Mini: Μια πρωτοποριακή συσκευή που καθαρίζει τον αέρα

Τα βακτήρια, οι ιοί και τα αλλεργιογόνα είναι πάντα παρόντα και το αυτοκίνητο μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Η συσκευή AirZing Mini της OSRAM μπορεί να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και να εξουδετερώσει έως και το 99% όλων των βακτηρίων.

20/9

Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: Γιατί πρέπει να τσεκάρουμε τα λάδια πριν την αγορά

Ο έλεγχος της στάθμης των λαδιών του αυτοκινήτου πριν αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι κάτι που συνήθως το αφήνουμε στους μηχανικούς. Πέρα από τους συνηθισμένους ελέγχους στα μηχανικά μέρη και τον κινητήρα, αυτή η απλή διαδικασία μπορεί να αποβεί σωτήρια από μεγαλύτερες βλάβες.

25/12
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΝΟΜΟΣ

Αντιηλιακές μεμβράνες προστασίας: Πώς να επιλέξετε νόμιμες, τι να αποφύγετε

Πότε κινδυνεύετε με πρόστιμο, τι προβλέπει η Νομοθεσία. Ποιές είναι οι κατάλληλες για το αυτοκίνητό σας.

28/10
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΜΑΣ

Πόσο κακό είναι να οδηγούμε με ελάχιστο καύσιμο στο ντεπόζιτο;

Ο τακτικός ανεφοδιασμός μπορεί να αποτελεί πραγματικό εφιάλτη στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενίοτε όμως και οι κάτοχοι συμβατικών αυτοκινήτων μπορεί να βρουν μπελά, άμα δεν προσέχουν.

23/11

Συνθετικά λιπαντικά: Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα λάδια του αυτοκινήτου;

Υπάρχουν περισσότερες από μία σωστές απαντήσεις, οπότε ας προσπαθήσουμε να τις απλοποιήσουμε λίγο περισσότερο.

26/12
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Μόνιμα στο ρελαντί - Συνταγή οικονομίας ή καταστροφής;

Η προσπάθεια περιορισμού της κατανάλωσης καυσίμου είναι πιθανόν να προκαλέσει την πρόωρη φθορά όχι μόνο του ίδιου του κινητήρα αλλά και άλλων μηχανικών μερών. Μάθετε τι μπορεί να συμβεί όταν κινούμαστε μόνιμα στο… ρελαντί.

15/9
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Nέα σχολική χρονιά: Συμβουλές για ασφαλείς μετακινήσεις μαθητών

Ήρθε λοιπόν το φθινόπωρο. Τα σχολεία ξεκινούν και μαζί τα παιδιά μας αρχίζουν τις διαδρομές τους από και προς το σχολείο, το φροντιστήριο ή το σπίτι του φίλου τους. Πόσο προετοιμασμένα είναι να γίνουν πεζοί και πόσα γνωρίζουν από τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας που αφορούν τους πεζούς; Ακολουθούν μια σειρά από συμβουλές που θα κάνουν τα πράγματα λίγο πιο ασφαλή.

13/9
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗΣ ΣΚΑΦΟΥΣ

Τρέηλερ: Πώς θα ρυμουλκήσετε με ασφάλεια το σκάφος σας

Ποιοι είναι οι κανόνες ρυμούλκησης, οι προδιαγραφές των αυτοκινήτων και ποιους ειδικούς όρους θα πρέπει να συνάψετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία για να είσαστε καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος;

18/7
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Καύσωνας και αυτοκίνητο: Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη

Οι υψηλές θερμοκρασίες κρύβουν πολλούς κινδύνους και στην οδήγηση. Δείτε πως μπορείτε να αφήσετε τη ζέστη μακριά από το αυτοκίνητό σας, τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες.

8/7

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Βήμα-βήμα η άρση ακινησίας οχήματος

Πώς θα πάρετε πίσω τις πινακίδες του αυτοκινήτου σας, ποια η διαδικασία, τι θα πληρώσετε. Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες.

27/5

Τα 6 προϊόντα που κάνουν το αυτοκίνητό σας να μοιάζει νέο ξανά!

Εξειδικευμένα προϊόντα είναι διαθέσιμα στην αγορά που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τη χαμένη λάμψη του αυτοκίνητου σας.

19/5

Έξι προϊόντα κάτω από 10 ευρώ που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα αυτοκίνητο!

Είναι φθηνά, αλλά η αξία τους θα μπορούσε να είναι ανεκτίμητη. Ο λόγος για έξι διαφορετικά προϊόντα με κόστος κάτω των 10 ευρώ που μπορεί να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση σε περίπτωση βλάβης.

17/5
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Τα μυστικά της υβριδικής τεχνολογίας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει σιγά σιγά στη ζωή μας. Ως έννοια, όμως, αυτή, καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα υλοποιήσεων. Άλλο τα mild hybrid και τα υβριδικά και άλλο τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά.

4/5
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μεταβίβαση αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας: Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία

Μάθετε τα πάντα για το πώς θα μπορέσετε εύκολα, αξιόπιστα και χωρίς ταλαιπωρία να μεταβιβάσετε το όχημά σας. Βήμα-βήμα η διαδικασία.

2/4
ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Πώς θα αυξήσετε τη διάρκεια των ελαστικών σας με 5 απλούς τρόπους

Η διατήρηση των ελαστικών ενός αυτοκινήτου σε καλή κατάσταση δεν αποτελεί μόνο έναν τρόπο για να κάνετε οικονομία στην τσέπη σας αλλά και για να κινείστε με ασφάλεια στον δρόμο.

22/3
ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ

Κατανάλωση στα κόκκινα; Επτά λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Με τις τιμές των καυσίμων να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, ίσως είναι χρήσιμο να δούμε ποιοι είναι εκείνοι οι παράγοντες που μας κοστίζουν ακριβά στην καθημερινή μας συμβίωση με το αυτοκίνητο.

27/2
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

Tips: Πώς να πλύνεις το αυτοκίνητό σου χωρίς να καταστρέψεις το χρώμα (Video)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πλύνει κανείς το αυτοκίνητό του, λίγοι είναι όμως αυτοί που μπορούν να εγγυηθούν τη μακροζωία και του χρώματος που καλύπτει τις επιφάνειες του αμαξώματός του.

25/2
ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

Πώς να διαλέξω τη σωστή διάσταση ελαστικών για το αυτοκίνητο μου; (Video)

Η επιλογή διάστασης των τροχών και των ελαστικών είναι μια διαδικασία που συχνά βασίζεται σε αισθητικά κριτήρια. Ωστόσο, μια εσφαλμένη απόφαση μπορεί να μεταβάλλει τα οδηγικά χαρακτηριστικά και την άνεση του οχήματος.

9/12
WINTER TYRES

Χειμερινά ελαστικά: Πότε πραγματικά τα χρειαζόμαστε (Video)

Οι χειμερινές καιρικές συνθήκες απαιτούν προσαρμογή στο στυλ και τον ρυθμό οδήγησης αλλά και τα κατάλληλα ελαστικά για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις στον δρόμο. Η επιλογή του σωστού τύπου ελαστικών είναι καίριας σημασίας, όμως πώς μπορούμε να βρούμε ποιος ταιριάζει;

18/2
SKODA

Συμβουλές ασφαλούς οδήγησης τον χειμώνα από έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή

Ο JanKopecky, οδηγός της SKODA MOTORSPORTκαι παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι του 2018, δίνει μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή οδήγηση σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

16/1
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Πώς να εκκινήσετε σωστά το αυτοκίνητό σας στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα - Τι να προσέξετε

Πρωτόγνωρες καταστάσεις για όσους οδηγούς δεν έχουν την εμπειρία των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα, όπως συμβαίνει με τους βορειο-Ευρωπαίους με τον πάγο και το χιόνι. Συμβουλές για ασφαλές "ξεπάγωμα" και εκκίνηση του αυτοκινήτου.

16/1

Ποιά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι οδηγοί - Τι να αποφύγετε

Δείτε 7 τυπικά λάθη οδηγών που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας. Τι να προσέξετε, πώς θα αποφύγετε δύσκολες καταστάσεις.

13/2
ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Πώς να μειώσετε την πιθανότητα μετάδοσης του COVID-19 στο αυτοκίνητο

Ακόμα και σε ένα 'κλειστό' περιβάλλον, όπως ο θάλαμος επιβατών ενός αυτοκινήτου, υπάρχει τρόπος να μειώσουμε τις πιθανότητες μετάδοσης του COVID-19.

8/2
ΠΩΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΑΝΙΚΑ;

Πώς μπορείς να κάνεις το καλύτερο "0-100 km/h" με το αυτοκίνητό σου!

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι μία επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h κατά την κίνησή μας σε φυσιολογικούς ρυθμούς μέσα στην κυκλοφορία σημαίνει πολύ λίγα πράγματα. Ωστόσο, η φυσική, που κρύβεται πίσω από αυτήν τη διαδικασία είναι συναρπαστική. Πώς επιταχύνει ιδανικά ένα αυτοκίνητο;

9/12
COVID-19

Κορωνοϊός: Τα σημεία που πρέπει να απολυμάνεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σου

Μια απλή, καθημερινή συνήθεια είναι αρκετή για να απαλλάξει τον θάλαμο επιβατών ενός αυτοκινήτου από το μικροβιακό φορτίο που μεταφέρει και να περιοριστεί σημαντικά το ενδεχόμενο μετάδοσης του Κορωνοϊού.

10/12