img
ΚΙΒΩΤΙΟ ΔΙΠΛΟΥ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Πέντε συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (video)

Τα ημι-αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Είναι κρίσιμο λοιπόν να γνωρίζουμε ποιες κακές συνήθειες μπορούν να οδηγήσουν στην πρόωρη φθορά τους. 29/5

Ο σωστός τρόπος για να ρυθμίζουμε τα φώτα του αυτοκινήτου

Δείτε πώς μπορείτε από μόνοι σας να εξασφαλίσετε το σωστό ύψος της φωτεινής δέσμης της μεσαίας σκάλας, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ασφάλειά μας.

24/5

Camping στη σκεπή του αυτοκινήτου

Ολοένα περισσότεροι λάτρεις του Camping ανακαλύπτουν τη γοητεία της κατασκήνωσης πάνω στο αυτοκίνητο, που αποτελεί μία ευέλικτη και προσιτή λύση απέναντι στα ακριβότερα αυτοκινούμενα οχήματα και στα τροχόσπιτα.

28/5

Εγκαταλελειμμένα οχήματα: Σε ποιο τηλέφωνο απευθυνόμαστε για την απομάκρυνσή τους

Πόσες μέρες διορία έχει ο κάτοχος για να πάρει πίσω το όχημά του από τη στιγμή που θα το σηκώσει ο γερανός και πόσο θα του κοστίσει;

22/5

Τι δίπλωμα οδήγησης χρειάζεται για να ρυμουλκήσω το σκάφος ή το τροχόσπιτο

Η 'βασική' άδεια οδήγησης ΙΧ αυτοκινήτου (Κατηγορία Β) δεν είναι αρκετή σε πολλές περιπτώσεις - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει.

19/5

Σχάρες οροφής και μπαγκαζιέρες - Πόσο επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου

Τα αξεσουάρ στην οροφή ενός αυτοκινήτου μειώνουν την αεροδυναμική και αυξάνουν την αντίσταση στον αέρα. Πόσο επηρεάζουν όμως πραγματικά την κατανάλωση καυσίμου;

12/5

Τι πρέπει να κάνω αν μου πουλήσουν αυτοκίνητο με «γυρισμένα» χιλιόμετρα;

Δείτε τι προβλέπει η νομοθεσία και ενημερωθείτε για τους τρόπους με τους οποίους θα αποζημιωθείτε αν αγοράσετε αυτοκίνητο με γυρισμένα χιλιόμετρα.

4/5

WiFi και αυτοκίνητο: Ο πιο οικονομικός τρόπος για να έχεις ίντερνετ στο όχημά σου

Οι τρόποι με τους οποίους στήνεται ένα δίκτυο WiFi στην καμπίνα του αυτοκινήτου, ώστε οι φορητές συσκευές των επιβατών να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

3/5

Ο ρόλος της διαχωριστικής γραμμής στους πλαϊνούς καθρέφτες του αυτοκινήτου

Η κάθετη γραμμή δεν υπάρχει σε όλους τους καθρέφτες, ιδίως στα παλιότερα μοντέλα, αλλά η χρησιμότητά της είναι καθοριστική για την ασφάλειά μας.

26/4
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΝΟΜΟΣ

Αντιηλιακές μεμβράνες προστασίας: Πώς να επιλέξετε νόμιμες, τι να αποφύγετε

Πότε κινδυνεύετε με πρόστιμο για τα φιμέ τζάμια, τι προβλέπει η Νομοθεσία. Ποιές είναι οι κατάλληλες για το αυτοκίνητό σας.

24/4

Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: Γιατί πρέπει να τσεκάρουμε τα λάδια πριν την αγορά

Ο έλεγχος της στάθμης των λαδιών του αυτοκινήτου πριν αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, είναι κάτι που συνήθως το αφήνουμε στους μηχανικούς. Όμως, αυτή η απλή διαδικασία μπορεί να αποβεί σωτήρια από μεγαλύτερες βλάβες.

22/4

Ολλανδική λαβή: Ο ασφαλέστερος τρόπος για να ανοίξεις την πόρτα του αυτοκινήτου (video)

Η ολλανδική λαβή είναι μία απλή κίνηση που μπορεί να σώσει ζωές και να αποτρέψει πολλά από τα ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους.

18/4

Πότε πρέπει να απενεργοποιείς το Start/Stop στο αυτοκίνητο

Άλλους τους αγχώνει, άλλους τους χαλαρώνει. Μειώνει κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, ωστόσο δεν είναι πάντα ιδανική η χρήση του.

7/4

Ψάχνεις ελαστικά; Online βάση δεδομένων συγκρίνει την απόδοσή τους με βάση 17.000 αναφορές!

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε premium και χαμηλότερου κόστους μάρκες, θέτοντας τα δικά του κριτήρια.

5/4

10 «μαστορέματα» που μπορείς να κάνεις μόνος σου στο αυτοκίνητο!

Μερικές εύκολες και μικρού κόστους λύσεις για να διατηρηθεί το αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση. Από την οδοντόκρεμα στους προβολείς μέχρι την σόδα για τις κουτσουλιές!

3/4

Τσιγάρο στο αυτοκίνητο - Πώς να απαλλαγείς από την οσμή του

Ακόμα κι αν ανήκετε στην κατηγορία των καπνιστών, η οσμή του τσιγάρου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενοχλητική. Μάθετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε εύκολα και ανέξοδα να απαλλαγείτε από αυτήν.

24/3
ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ;

Φάκελος καύσιμα: Πόση διαφορά κάνουν μερικά επιπλέον οκτάνια στην αμόλυβδη βενζίνη

Τι να επιλέγω, απλή ή super αμόλυβδη; Αυτά τα επιπλέον οκτάνια επηρεάζουν τις επιδόσεις ή τη μακροζωία του κινητήρα; Σε βάθος χρόνου, αξίζει να πληρώνουμε το έξτρα κόστος;

21/3

Πώς πρέπει να πιάνεις το τιμόνι στο αυτοκίνητο – Τα πιο συνηθισμένα λάθη (photos)

Δείτε τι ισχύει για την τεχνική '10 και 10' και σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται το πιάσιμο του τιμονιού με το ένα χέρι.

15/3

Πώς πρέπει να φορά τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου μία έγκυος

Η οδήγηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ασφαλής και ευχάριστη, αν φυσικά ληφθούν τα μέτρα για την προστασία τόσο της εγκύου όσο και του εμβρύου που κυοφορεί.

20/3

Αγορά μεταχειρισμένου: 8 σημεία που πρέπει να προσέξεις πριν κλείσεις το deal

Η απόκτηση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, αλλά και πολλές παραμέτρους που είναι καλό να ληφθούν σοβαρά υπόψιν πριν την αγορά του.

4/3

Τι κάνει το κουμπί «Brake Hold» στο αυτοκίνητο και πως πρέπει να χρησιμοποιείται (video)

Μέσα στο πλήθος των κουμπιών που βλέπει ένας οδηγός στην κονσόλα του νέου αυτοκινήτου του, υπάρχει και ένα που είναι πολύ χρήσιμο για την ασφάλεια και την ξεκούρασή του.

28/2

Αμορτισέρ: Έτσι θα καταλάβεις ότι έφτασε η στιγμή να τα αλλάξεις

Όσο δύσκολο και αν μοιάζει να εκτιμήσουμε την κατάσταση των αμορτισέρ του αυτοκινήτου μας, τόσο 'εύκολο' μπορεί να αποδειχθεί αν αξιολογήσουμε σωστά μια σειρά από ενδείξεις.

18/2

Θέρμανση στο αυτοκίνητο – 5 tips για να ζεστάνεις γρήγορα την καμπίνα

Μπορεί η Barbara να υποχώρησε, όμως ο χειμώνας δεν τελείωσε και η αίσθηση μιας παγωμένης καμπίνας στο αυτοκίνητο δεν είναι ποτέ ευχάριστη.

11/2

Κρύος κινητήρας τον χειμώνα: Τι πρέπει να αποφύγουμε

Ο χειμώνας κατέφθασε και μπορεί να αποδειχθεί πολύ επιβλαβής για τον κινητήρα του αυτοκινήτου μας αν δεν προσέξουμε κάποιες βασικές λεπτομέρειες.

6/2

O πιο απλός τρόπος για να τοποθετήσετε τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο (video)

Δείτε στο σύντομο video όλα τα βήματα της διαδικασίας και δώστε προσοχή στα... SOS, ώστε να είστε διαβασμένοι ενόψει της κακοκαιρίας Barbara.

4/2

Υαλοκαθαριστήρες: Γιατί πρέπει να τους σηκώνουμε όταν χιονίζει

Μία από τις πρώτες κινήσεις που κάνει κάθε οδηγός που περιμένει χιονόπτωση στην περιοχή του, είναι να σηκώνει τους υαλοκαθαριστήρες στο αυτοκίνητο. Τι ζημιά μπορεί να προκληθεί;

5/2

Χειμερινά ελαστικά: Βρείτε όλες τις απαντήσεις για τη χρησιμότητά τους

Πόσο απαραίτητα είναι; Τι διαφορά έχουν με τις αλυσίδες; Πώς πρέπει να αποθηκεύονται τους καλοκαιρινούς μήνες; Ένα πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει γνωρίζετε για τα χειμερινά ελαστικά.

26/1
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Μόνιμα στο ρελαντί - Συνταγή οικονομίας ή καταστροφής;

Η προσπάθεια περιορισμού της κατανάλωσης καυσίμου είναι πιθανόν να προκαλέσει την πρόωρη φθορά όχι μόνο του ίδιου του κινητήρα αλλά και άλλων μηχανικών μερών. Μάθετε τι μπορεί να συμβεί όταν κινούμαστε μόνιμα στο… ρελαντί.

24/1

"12 και 1" tips για ασφαλή οδήγηση στη βροχή

Διαβάστε χρήσιμες συμβουλές οδήγησης για να προετοιμαστείτε, να προστατευτείτε και να αποφύγετε τις κακοτοπιές όταν θα κληθείτε να οδηγήσετε υπό καταρρακτώδη βροχή.

10/1
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΣ

Tech Talk: Πως θα εκκινήσετε σωστά το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας καλώδια (video)

Δείτε σε ένα χρηστικό βίντεο το πώς μπορούμε να εκκινήσουμε το αυτοκίνητό μας με καλώδια, σε περίπτωση που έχει πέσει η μπαταρία.

7/1

Αυτό το video θα σε πείσει να μη βάλεις ποτέ ξανά τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Οι εμπειρογνώμονες της Dekra, πραγματοποιώντας πολλαπλά crash tests, αναδεικνύουν τους κινδύνους και προτρέπουν τους συνοδηγούς να σταματήσουν να βάζουν τα πόδια στο ταμπλό.

1/1

Ο σωστός τρόπος για να ρυθμίσεις τους καθρέφτες του αυτοκινήτου

Δείτε ποιο είναι το συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι οδηγοί και το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται 'τυφλά' σημεία.

31/12
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Έτσι θα διατηρήσετε τη μπαταρία του αυτοκινήτου σας πάντα σε «φόρμα»

Επτά απλές συμβουλές που εξασφαλίζουν μακροζωία στη μπαταρία και απροβλημάτιστη χρήση του αυτοκινήτου μας.

28/12

Ο σωστός τρόπος για να μεταφέρετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με το αυτοκίνητο

Η μεταφορά ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου δεν είναι τόσο απλή όσο πολλοί θεωρούν. Δείτε μερικά tips για να αποφύγετε ζημιές στο αμάξωμα και να μη βάλετε σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια.

6/12
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

Πώς να πλύνεις το αυτοκίνητο χωρίς να καταστρέψεις το χρώμα (video)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πλύνει κανείς το αυτοκίνητό του, λίγοι είναι όμως αυτοί που μπορούν να εγγυηθούν τη μακροζωία του χρώματος που καλύπτει τις επιφάνειες του αμαξώματος.

19/11
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΜΑΣ

Για αυτούς τους λόγους δεν πρέπει να οδηγείς με αναμμένο το λαμπάκι της βενζίνης

Η ενεργειακή κρίση και οι αυξημένες τιμές στα βενζινάδικα έχουν αναγκάσει πολλούς οδηγούς να κινούνται διαρκώς με ελάχιστο καύσιμο στο ρεζερβουάρ. Ποιοι είναι, όμως, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για το αυτοκίνητο;

29/10

ΚΤΕΟ: Οι 3 λόγοι που "κόβονται" τα αυτοκίνητα στον τεχνικό έλεγχο

Αν δεν θέλετε να κοπεί το αυτοκίνητό σας όταν θα περάσει από τεχνικό έλεγχο, θα πρέπει να προσέξετε τρία βασικά σημεία του. Ποια είναι αυτά;

19/10

Ο σωστός τρόπος για να πλύνεις ένα αυτοκίνητο με ματ βαφή (photos)

Η CUPRA σε συνεργασία με την Autoglym παρουσιάζουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται κατά το πλύσιμο ενός αυτοκινήτου με ματ βαφή.

22/9

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν οδηγείς ένα turbo αυτοκίνητο (video)

Αν είσαι κάτοχος turbo αυτοκινήτου τότε είναι κάποια πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις εφόσον θέλεις να αυξήσεις τον κύκλο ζωής του και να το διατηρήσεις σε καλή κατάσταση.

24/9
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Nέα σχολική χρονιά: Συμβουλές για ασφαλείς μετακινήσεις μαθητών

Τα σχολεία ξεκινούν και μαζί τα παιδιά μας αρχίζουν τις διαδρομές τους από και προς το σχολείο, το φροντιστήριο ή το σπίτι του φίλου τους. Πόσο προετοιμασμένα είναι να γίνουν πεζοί και πόσα γνωρίζουν από τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας που αφορούν τους πεζούς; Ακολουθούν μια σειρά από συμβουλές που θα κάνουν τα πράγματα λίγο πιο ασφαλή.

12/9

Αεραναρτήσεις: Πώς επισκευάζονται, τι πρέπει να προσέχουμε (video-photos)

Xρήσιμες συμβουλές για τις αεραναρτήσεις των σύγχρονων αυτοκινήτων, τόσο στον τομέα της εγκατάστασης όσο και σε αυτόν της αγοράς τους.

1/9
ΠΩΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΑΝΙΚΑ;

Πώς μπορείς να κάνεις το καλύτερο "0-100 km/h" με το αυτοκίνητό σου!

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι μία επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h, κατά την κίνησή μας σε φυσιολογικούς ρυθμούς μέσα στην κυκλοφορία, σημαίνει πολύ λίγα πράγματα. Ωστόσο, η φυσική, που κρύβεται πίσω από αυτήν τη διαδικασία είναι συναρπαστική. Πώς επιταχύνει ιδανικά ένα αυτοκίνητο;

1/12
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Καύσωνας και αυτοκίνητο: Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη

Ένα σφοδρό κύμα καύσωνα ετοιμάζεται να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ώρες, με τις υψηλές θερμοκρασίες να κρύβουν κινδύνους και στην οδήγηση. Πώς μπορείτε να αφήσετε τη ζέστη μακριά από το αυτοκίνητό σας;

18/8
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΙΠΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Πόσο κακό είναι να μην αλλάζουμε τα λιπαντικά στην ώρα τους;

Άλλοι το ξεχνάνε, άλλοι επίτηδες το καθυστερούν, για λόγους οικονομίας, ενώ κάποιοι τρίτοι επιλέγουν ό,τι πιο οικονομικό υπάρχει. Τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό στη διάρκεια ζωής ενός κινητήρα;

13/8

Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε πριν οδηγήσετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο στις διακοπές!

Ένας ειδικός από τη SEAT S.A. μάς δίνει 5 συμβουλές για να ταξιδέψουμε 'ηλεκτρικά' αυτό το καλοκαίρι.

4/8

Οδηγώντας κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς: Συμβουλές για να αποφύγετε τα χειρότερα

Οι μεγάλες πυρκαγιές που για άλλη μια φορά έπληξαν περιοχές της Αττικής αλλά και συνολικά της Ελλάδας μάς υπενθυμίζουν ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει σε επίπεδο υποδομών και πρόληψης. Τι γίνεται όμως όταν χρειαστεί να κινηθείτε εν μέσω πυρκαγιάς με το αυτοκίνητο σας; Ειδικοί συμβουλεύουν σχετικά.

20/7

3 τρόποι για να να κάνετε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου σας πιο αποδοτικό

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ο κλιματισμός γίνεται απαραίτητος ως αποτέλεσμα των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του οχήματος. Ορίστε μερικοί τρόποι για να κάνετε το κλιματιστικό σας πιο αποδοτικό.

6/7

Tuning: Coilover αμορτισέρ ή σπορ ανάρτηση;

Το χαμήλωμα της ανάρτησης ενός οχήματος είναι τεχνική αλλά μπορεί να γίνει και 'τέχνη'. Ωστόσο, οι απόψεις των θιασωτών αυτής της πρακτικής διίστανται κάποιες φορές μεταξύ των λεγόμενων αμορτισέρ 'coilover' και της εκ' κατασκευής μιας σπορ ανάρτησης.

27/6

Λάδια στα μπουζί; Δες τι πρέπει να κάνεις

H είσοδος των λιπαντικών ενός κινητήρα στην περιοχή όπου βρίσκονται τα μπουζί μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από βλάβες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

22/6

Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα: Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία για την άρση ακινησίας

H ψηφιακή πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ είναι ανοιχτή για όσους θέλουν να κάνουν ηλεκτρονικά την άρση ακινησίας τους οχήματός τους και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

14/6