img
Η επικράτηση της πρακτικής εφαρμογής

Πώς δημιουργήθηκε ο σύγχρονος V12 της Cosworth;

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία όπου ένας τρικύλινδρος σε σειρά κινητήρας ήταν η βάση για τη εξέλιξη δύο ολοκαίνουργιων V12 κινητήρων από τους ανθρώπους της Cosworth. Ένα ανθρώπινο επίτευγμα που κανένας ηλεκτρονικός υπερυπολογιστής ακόμα δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει. 20/7

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ LIBERTINE ΚΑΙ MAHLE

Πως λειτουργεί η ευφυής γεννήτρια ελεύθερων εμβόλων

Η ηλεκτροκίνηση δίνει την ευκαιρία στους μηχανικούς να εφαρμόσουν στην πράξη νέες ιδέες για την ευρύτερη προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα, κάποιες από αυτές συμπεριλαμβάνουν και τους κινητήρες εσωτερικής καύσης!

10/7
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΜΕΙΩΣΗ ΡΥΠΩΝ.

Σύστημα ψεκασμού TJI. Από τη Formula 1 στη γραμμή παραγωγής

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση να είναι η καινούργια δυναμική στην Αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο οι κινητήρες εσωτερικής καύσης βελτιώνονται σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, χάρη και στη Formula 1.

11/7

Πώς το 5G μπορεί να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα

HERE Technologies, Vodafone και Porsche συνεργάζονται για να κάνουν τους δρόμους πιο ασφαλείς.

8/7
2018 BMW V8 8 SERIES

Δείτε πως συναρμολογείται ένας V8 της νέας BMW Σειράς 8 Coupe (Video)

Η συναρμολόγηση του νέου οκτακύλινδρου κινητήρα τεχνολογίας BMW M Performance TwinPower Turbo στην έδρα του BMW Group υπερέχει λόγω υψηλής τεχνολογικής και κατασκευαστικής ακρίβειας και ποιότητας.

5/7

Ανάλυση: Πόσο... μέλλον έχει το υδρογόνο;

Η ενεργειακή μετάβαση της αυτοκίνησης -και γενικότερα των μεταφορών- έχει ήδη ξεκινήσει. Και παρά το γεγονός ότι οι μπαταρίες φαίνεται να παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, το μέλλον των μηδενικών ρύπων θα είναι πολυενεργειακό, με τις κυψέλες υδρογόνου να έχουν τη δική τους θέση σε αυτό.

12/4

Πώς Apple και Google θα ξεκλειδώνουν τα αυτοκίνητα μέσω smartphones

Το keyless entry δεν είναι κάτι άγνωστο στην αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο οι δύο κολοσσοί της τεχνολογίας υπόσχονται να κάνουν ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία μέσα από ένα νέο λογισμικό που αναπτύσσουν.

16/6
ΔΕΚΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

Αυτοί είναι οι δέκα καλύτεροι κινητήρες που μπορείς να αποκτήσεις σήμερα!

Με την ηλεκτροκίνηση να βρίσκεται προ των πυλών, η παρουσία των κινητήρων εσωτερικής καύσης ανάμεσά μας αποκτά μια διαφορετική αξία. Εμείς επιλέξαμε τους δέκα καλύτερους κινητήρες βενζίνης των ημερών μας ταξιδεύοντας με όχημα τους ακούραστους κυλίνδρους τους στον κόσμο των υψηλών επιδόσεων.

15/6
ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Car hacking, μια απειλή για τα αυτοκίνητά μας

Το χακάρισμα είναι μια γνωστή, παράνομη διαδικασία για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και για τα δίκτυα ασφαλείας και αρχειοθέτησης δεδομένων. Κατά πόσο αυτό ενδέχεται να συμβεί και στα αυτοκίνητά μας, που πλέον εξελίσσονται σε μια κινητή ηλεκτρονική συσκευή;

5/6

Ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Πώς επιτυγχάνεται μια γρήγορη φόρτιση (Video)

Ποιές είναι οι διαφορές των οικιακών φορτιστών και οι ιδιαιτερότητές τους, η αρχή της λειτουργείας των ταχυφορτιστών και η ασφαλής διαδικασία φόρτισης.

26/5
AUDI TECHTALK: SOUND AND ACOUSTICS

Στα ενδότερα της ηχητικής φιλοσοφίας της Audi

Σε μια διαδικτυακή αναλυτική παρουσίαση είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά από τον κόσμο της ακουστικής και του ήχου της υψηλής πιστότητας που εξελίσσει διαρκώς η Audi.

29/4

Green NCAP: Η ώρα των οικολογικών "crash tests"

Ενώ ο φοβερός και τρομερός Euro NCAP είναι πασίγνωστος, ελάχιστοι γνωρίζουν έναν άλλο ανεξάρτητο οργανισμό που θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια, καθώς αξιολογεί το περιβαλλοντικό προφίλ των νέων μοντέλων.

13/4
DAB

DAB: Το ψηφιακό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο

Στα συστήματα πολυμέσων των νέων μοντέλων υπάρχει το πρόσθετο χαρακτηριστικό DAB . Τι είναι και πώς λειτουργεί;

25/2
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ

Entry ignition: Το μέλλον των βενζινοκινητήρων!

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ολοταχώς η ηλεκτροκίνηση, στα πλαίσια μίας πιο βιώσιμης περιβαλλοντικά λύσης για τις μετακινήσεις. Τι θα γινόταν όμως αν βρίσκαμε τον τρόπο να παράγουμε καθαρούς συμβατικούς κινητήρες;

28/11
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ

Αλυσίδα vs ιμάντας χρονισμού: Τι είναι καλύτερο;

Κάτι που συνήθως περνάει στα ψιλά, σε ένα κινητήρα, είναι ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρεται η κίνηση από το στροφαλοφόρο στους εκκεντροφόρους άξονες. Και όμως, αυτό παίζει το ρόλο του.

13/12
Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία ηχοακύρωσης στα αυτοκίνητα;

Τα συστήματα ηχοακύρωσης θα μπορούσαν να μειώσουν δραστικά τα επίπεδα θορύβου στα σύγχρονα αυτοκίνητα και ταυτόχρονα το βάρος τους. Μάθετε το γιατί.

18/12