img
Η επαναφορά

Ο κινητήρας Wankel είναι καταλληλότερος για κίνηση με υδρογόνο (Video)

Είναι το όνειρο κάθε μηχανικού αλλά και ο εφιάλτης σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση καυσίμου (και λαδιού) και τους εκπεμπόμενους ρύπους. Ωστόσο, ο περιστροφικός κινητήρας είναι ο πιο αρμόζων για την κίνηση με καύση υδρογόνου. 17/1

Ηλεκτρονικά Vs. μηχανικά συστήματα 4κίνησης: Δείτε τις διαφορές (Video)

Ανάλογα με τον τρόπο που διοχετεύεται η κίνηση σε όλους τους τροχούς, ξεχωρίζουν τα αμιγώς μηχανικά από τα ηλεκτρικά ελεγχόμενα συστήματα τετρακίνησης. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο τεχνολογιών και ποια τα πλεονεκτήματα σε κάθε περίπτωση.

9/1

Τα... παράδοξα της αυτονομίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Όταν τα τεχνικά χαρακτηριστικά υπόσχονται αυτονομία 300, 400, 500 ή και ακόμα περισσότερων χιλιομέτρων για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, φαίνεται ότι ήρθε επιτέλους η ώρα για τα ταξίδια μηδενικών ρύπων. Ή, μήπως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι;

8/12

Νανοτεχνολογία: Η λύση για καθαρό αέρα στο αυτοκίνητό μας και το σπίτι (Video)

Η φρεσκάδα και η καθαρότητα του αέρα επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα της ζωής μας. Πως μπορεί η νανοτεχνολογία να βοηθά στον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι και στο αυτοκίνητο μας.

17/12

Ποια είναι τα νέα υποχρεωτικά συστήματα ασφαλείας στην Ε.Ε. από το 2022

Όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη από το 2022 θα είναι απαραίτητο να έχουν στο βασικό τους εξοπλισμό μερικά υποχρεωτικά συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά.

11/11

H ιδιοφυής μηχανολογία που κρύβει ένα κιβώτιο ταχυτήτων της Formula 1

Πως λειτουργεί ένα κιβώτιο από τον κόσμο των αγώνων και δη της Formula 1; Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε τι βρίσκεται μέσα σε ένα κιβώτιο της F1.

10/11

Facebook-Meta: Τι είναι το Metaverse και πώς θέλει να αλλάξει τη ζωή μας

Νέα εποχή για το Facebook με rebranding ανακοίνωσε ο Mark Zuckerberg στη δίνη σκανδάλων για fake news και διαρροή προσωπικών δεδομένων. Τεχνολογική εξέλιξη ή αλλαγή ατζέντας;

29/10

Η Brembo παρουσιάζει το νέο έξυπνο σύστημα πέδησης Sensify (Video)

Η Brembo ετοιμάζει ένα νέο 'έξυπνο' σύστημα πέδησης με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Πόσο πρωτοποριακό είναι το Sensify που θα είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή το 2024.

28/10

Honda SENSING 360: Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού

Η Honda Motor Co., Ltd. αποκάλυψε το νέο σύστημα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Honda SENSING 360 που καταργεί τα τυφλά σημεία γύρω από το όχημα και συνεισφέρει στην αποφυγή συγκρούσεων και στη μείωση του φόρτου εργασίας του οδηγού στο τιμόνι.

11/11
CAR CULTURE

Ποιοί κατασκευαστές επενδύουν στο εργοστασιακό Tuning

Oι εργοστασιακοί βελτιωτές αποφέρουν σημαντικά κέρδη στις εταιρείες αυτοκινήτων και παράλληλα τις βοηθούν να αναπτύξουν και να διατηρήσουν δεσμούς με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και εύπορο αγοραστικό κοινό.

15/10
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΜΕΙΩΣΗ ΡΥΠΩΝ.

Σύστημα ψεκασμού TJI. Από τη Formula 1 στη γραμμή παραγωγής

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση να είναι η καινούργια δυναμική στην Αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο οι κινητήρες εσωτερικής καύσης βελτιώνονται σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, χάρη και στη Formula 1.

28/9

CVT4 EV: ένα αυτόματο κιβώτιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αύξηση της απόδοσης έως 4% υπόσχεται το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης CVT4 EV της Bosch, χάρη στο οποίο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να προσφέρει περισσότερη ροπή, καλύτερη επιτάχυνση ή υψηλότερη τελική ταχύτητα, αλλά και αυξημένη αυτονομία.

26/9

Πώς το 5G μπορεί να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα

HERE Technologies, Vodafone και Porsche συνεργάζονται για να κάνουν τους δρόμους πιο ασφαλείς.

20/9

Google Maps: Έρχεται update που αλλάζει τα πάντα στην πλοήγηση

Αναβαθμίζονται οι χάρτες της Google προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να αποφύγουν περιοχές όπου εντοπίζεται μποτιλιάρισμα, ακόμη και να προσθέσουν έναν δρόμο που λείπει!

28/10

Πώς θα είναι οι οθόνες αφής του μέλλοντος (Video)

Καθώς η συζήτηση συνεχίζεται γύρω από τη χρηστικότητα των οθονών αφής, η Mercedes, η Audi και η Nissan αναπτύσσουν τις οθόνες αφής του μέλλοντος. Πώς θα είναι η οθόνη που θα έχουν τα αυτοκίνητα μας σε μία 10ετία;

13/9

General Motors: Aυτό είναι το τιμόνι του μέλλοντος!

Μοιάζοντας με ένα παλιό PSP, αυτό το πρωτότυπο τιμόνι αψηφά την παραδοσιακή κυκλική διάταξη και εισάγει πολύ περισσότερες λειτουργίες από ό, τι θα θέλατε.

15/9

Συνθετικά καύσιμα: Είναι η λύση για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης;

Πως θα μπορούσαν να 'σωθούν' οι συμβατικοί κινητήρες. Τι είναι το πρότζεκτ Haru Oni, που έχει αναπτυχθεί από κοινού από τις Porsche, SiemensEnergy, HIF και τις Enel, ExxonMobil, Gasco και ENAP.

13/9
Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Πώς δημιουργήθηκε ο σύγχρονος V12 της Cosworth;

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία όπου ένας τρικύλινδρος σε σειρά κινητήρας ήταν η βάση για τη εξέλιξη δύο ολοκαίνουργιων V12 κινητήρων από τους ανθρώπους της Cosworth. Ένα ανθρώπινο επίτευγμα που κανένας ηλεκτρονικός υπερυπολογιστής ακόμα δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει.

12/9
Η TOYOTA ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ

Έρχεται κινητήρας με καύσιμο το υδρογόνο από την Toyota

Καθώς η ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα της δηλαδή βήματα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Toyota διαλέγει ένα άλλο μονοπάτι για να επιταχύνει στις πίστες των μηδενικών ρύπων.

11/9

Τι είναι το Google Assistant που καταργεί την εφαρμογή Android Auto (Video)

Ποιες αλλαγές φέρνει η Google στους χρήστες του λογισμικού Android 12. Tι θα γίνει με τις παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού.

11/9
ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Οι μπαταρίες που θα φορτίζουν σε 10 λεπτά της ώρας

Η εταιρεία StoreDot ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε την πρώτη μπαταρία τύπου '4680' για ηλεκτρικά οχήματα η οποία θα μπορεί να φορτίσει μόλις σε ένα δεκάλεπτο και ότι θα δύναται να την κατασκευάσει από το 2024.

11/9
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ LIBERTINE ΚΑΙ MAHLE

Πως λειτουργεί η ευφυής γεννήτρια ελεύθερων εμβόλων

Η ηλεκτροκίνηση δίνει την ευκαιρία στους μηχανικούς να εφαρμόσουν στην πράξη νέες ιδέες για την ευρύτερη προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα, κάποιες από αυτές συμπεριλαμβάνουν και τους κινητήρες εσωτερικής καύσης!

10/7

Ανάλυση: Πόσο... μέλλον έχει το υδρογόνο;

Η ενεργειακή μετάβαση της αυτοκίνησης -και γενικότερα των μεταφορών- έχει ήδη ξεκινήσει. Και παρά το γεγονός ότι οι μπαταρίες φαίνεται να παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, το μέλλον των μηδενικών ρύπων θα είναι πολυενεργειακό, με τις κυψέλες υδρογόνου να έχουν τη δική τους θέση σε αυτό.

12/4

Πώς Apple και Google θα ξεκλειδώνουν τα αυτοκίνητα μέσω smartphones

Το keyless entry δεν είναι κάτι άγνωστο στην αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο οι δύο κολοσσοί της τεχνολογίας υπόσχονται να κάνουν ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία μέσα από ένα νέο λογισμικό που αναπτύσσουν.

16/6
ΔΕΚΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

Αυτοί είναι οι δέκα καλύτεροι κινητήρες που μπορείς να αποκτήσεις σήμερα!

Με την ηλεκτροκίνηση να βρίσκεται προ των πυλών, η παρουσία των κινητήρων εσωτερικής καύσης ανάμεσά μας αποκτά μια διαφορετική αξία. Εμείς επιλέξαμε τους δέκα καλύτερους κινητήρες βενζίνης των ημερών μας ταξιδεύοντας με όχημα τους ακούραστους κυλίνδρους τους στον κόσμο των υψηλών επιδόσεων.

15/6
ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Car hacking, μια απειλή για τα αυτοκίνητά μας

Το χακάρισμα είναι μια γνωστή, παράνομη διαδικασία για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και για τα δίκτυα ασφαλείας και αρχειοθέτησης δεδομένων. Κατά πόσο αυτό ενδέχεται να συμβεί και στα αυτοκίνητά μας, που πλέον εξελίσσονται σε μια κινητή ηλεκτρονική συσκευή;

5/6

Ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Πώς επιτυγχάνεται μια γρήγορη φόρτιση (Video)

Ποιές είναι οι διαφορές των οικιακών φορτιστών και οι ιδιαιτερότητές τους, η αρχή της λειτουργείας των ταχυφορτιστών και η ασφαλής διαδικασία φόρτισης.

26/5
AUDI TECHTALK: SOUND AND ACOUSTICS

Στα ενδότερα της ηχητικής φιλοσοφίας της Audi

Σε μια διαδικτυακή αναλυτική παρουσίαση είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά από τον κόσμο της ακουστικής και του ήχου της υψηλής πιστότητας που εξελίσσει διαρκώς η Audi.

29/4

Green NCAP: Η ώρα των οικολογικών "crash tests"

Ενώ ο φοβερός και τρομερός Euro NCAP είναι πασίγνωστος, ελάχιστοι γνωρίζουν έναν άλλο ανεξάρτητο οργανισμό που θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια, καθώς αξιολογεί το περιβαλλοντικό προφίλ των νέων μοντέλων.

13/4
DAB

DAB: Το ψηφιακό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο

Στα συστήματα πολυμέσων των νέων μοντέλων υπάρχει το πρόσθετο χαρακτηριστικό DAB . Τι είναι και πώς λειτουργεί;

25/2