img
ESCAPE

Ταξιδεύουμε στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας με Mazda CX-60 PHEV AWD

Ένας κόσμος γεμάτος έλατα, στη σκιά πανύψηλων βουνών και μια ομάδα χωριών που επιμένουν να υπάρχουν έστω και με λιγοστούς μόνιμους κατοίκους, σε περιμένουν να σου προσφέρουν την απόλυτη ηρεμία μιας πρακτικά παρθένας φύσης. Σημείο αναφοράς της περιοχής, ο τόπος καταγωγής του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Αθανασίου Διάκου. 14/1

Ταξιδιωτικό: Στην Κύμη Ευβοίας με Renault Austral E-Tech Full Hybrid 200

Για κάποιους είναι απλώς ένα λιμάνι, πύλη προς το Αιγαίο, ενώ για κάποιους άλλους μια κωμόπολη ταυτισμένη με την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Όμως, η στενά δεμένη με τη θάλασσα Κύμη είναι κάτι πολύ περισσότερο. Και αυτό αποτυπώνεται στη γραφικότητα που εισπράττει ο επισκέπτης στη βόλτα του στο κέντρο της, πριν πάρει τον δρόμο του είτε προς κάποια από τις εξαιρετικές παραλίες της περιοχής είτε προς τα όμορφα χωριά που την περιτριγυρίζουν…

22/10

Escape: Στη Λευκάδα με Nissan X-Trail E-4orce

Ένα νησί που δεν είναι ακριβώς νησί, αφού δεν χρειάζεται να μπεις στο καράβι για να το επισκεφθείς, και ταυτοχρόνως ένας θερινός προορισμός που δεν είναι ακριβώς 'θερινός', καθώς δεν έχει να σου προσφέρει μόνο τις παραλίες του, αλλά και μία ενδιαφέρουσα ορεινή ενδοχώρα. Είναι η Λευκάδα των εναλλαγών, η Λευκάδα του Ιονίου, αλλά και η Λευκάδα της ελιάς και του πεύκου.

20/8

Escape: Στην Αστυπάλαια με Volkswagen ID.4

Τόσο μακριά όσο χρειάζεται για να ενισχύει την αίσθηση της φυγής στην αυθεντικότητα και τόσο κοντά όσο πρέπει για να είναι ταυτόχρονα και σχετικά προσιτή. Είναι η 'πεταλούδα του Αιγαίου', η Αστυπαλιά, η Αστυπάλαια της κατάλευκης Χώρας και των κρυστάλλινων νερών, ένα νησί που σε πείσμα της αυξανόμενης δημοτικότητάς του επιμένει να διατηρεί το χρώμα του.

13/8

Escape: Στην Κάρυστο με Cupra Born 231 PS

Η αίσθηση του νησιού είναι διάχυτη στους ήρεμους δρόμους της Καρύστου – και ενισχύεται όπως είναι φυσικό στην παραλιακή 'περατζάδα' της– αλλά και στις διαδρομές που οδηγούν στις γειτονικές παραλίες. Όμως, η όμορφη αυτή κωμόπολη δεν τελειώνει στη θάλασσα, αλλά αποτελεί βάση για πλήθος ορεινών εξορμήσεων, στοιχείο που την καθιστά ελκυστική όλες τις εποχές του χρόνου.

6/8

Ταξιδιωτικό: Στην Άρτα με Ford Mustang Mach-E AWD Extended Range

Μια πόλη πέρασμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, που στο παρελθόν λειτούργησε ως συγκοινωνιακός κόμβος και διοικητικό κέντρο, η Άρτα σού δίνει σήμερα τη δυνατότητα να κάνεις τη δική σου βόλτα στην ιστορία, αλλά και να αλλάξεις κλίμα και εποχή, αγγίζοντας τη μια στιγμή τις χιονισμένες κορφές των Τζουμέρκων και εισπνέοντας την αλμύρα του Αμβρακικού, την άλλη.

23/4
Η ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ταξιδεύουμε στο οροπέδιο Φενεού με Volkswagen Taigo 1.0 TSI DSG

Δεν συγκαταλέγεται στους 'πρωτοκλασάτους' προορισμούς και δεν σας προσκαλεί για να βιώσετε μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Είναι, όμως, το οροπέδιο Φενεού ένας μικρός παράδεισος, σε πολύ λογική απόσταση από την πρωτεύουσα, που έχει την υποδομή να σας φιλοξενήσει και τα προσόντα που απαιτούνται για να σας κάνει να 'ξεχαστείτε' στην χαρακτηριστική ηρεμία του…

16/4

Escape: Στο μαγευτικό Πήλιο με Audi Q4 e-tron 50 quattro

Δεν είναι λίγα τα βουνά της πατρίδας μας τα οποία προσφέρουν στον επισκέπτη τους την πανδαισία των χρωμάτων που συνοδεύει τις αλλαγές των εποχών. Όμως, το Πήλιο μπορεί να καυχιέται ότι πέρα από τις διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου, του καφεκόκκινου και του κίτρινου, που δίνουν ρεσιτάλ καθώς βαδίζουμε προς την καρδιά του χειμώνα, έχει να προσφέρει, επίσης, το βαθύ μπλε του Αιγαίου και το γαλάζιο του Παγασητικού.

5/3