Ράλι Σουηδίας - Shakedown: Πρώτος ο Neuville και 1-2-3 για τη Hyundai


Το απόλυτο στην κορυφή έκανε η Hyundai, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Ράλι Σουηδίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤ.: Hyundai Motorsport GmbH
  • 12/2/2026

Στην ΕΔ της Ουμέα, μήκους 3,07 km, έγινε η «πρόβα τζενεράλε» των πληρωμάτων, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Ράλι Σουηδίας.

Το χιόνι είναι παχύ, οι θερμοκρασίες χαμηλές και οι οδηγοί έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ένα πάντα ιδιαίτερο ράλι λόγω των συνθηκών και των υψηλών ταχυτήτων.

Ο Thierry Neuville σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο 5ο του πέρασμα, μπροστά από τον teammate του στη Hyundai, Adrien Fourmaux, για 0,3 sec. 

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Esapekka Lappi, στο ντεμπούτο του στη φετινή σεζόν με την κορεάτικη ομάδα, κάνοντας το 1-2-3 με τα i20 N Rally1.

Ο Elfyn Evans ήταν 4ος, μπροστά από τον Takamoto Katsuta στην 5η θέση και τον Josh McErlean στην 6η.

Έβδομος ο νικητής της πρεμιέρας και πρωτοπόρος στη βαθμολογία, Oliver Solberg, με τους δύο οδηγούς της M-Sport, Jon Armstrong και Martins Sesks να ακολουθούν.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Sami Pajari, που έκανε μόνο ένα γρήγορο πέρασμα, το πρώτο του. Εκ των Rally1, μακριά από τη δεκάδα, στην 21η θέση, είναι ο Lorenzo Bertelli με GR Yaris Rally1, στην καθιερωμένη του εμφάνιση στο Ράλι Σουηδίας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΠλήρωμαΚαλύτερος χρόνος
1#11 Neuville Thierry / Wydaeghe Martijn1:51.8
2#16 Fourmaux Adrien / Coria Alexandre1:52.1
3#4 Lappi Esapekka / Mälkönen Enni1:52.7
4#33 Evans Elfyn / Martin Scott1:52.7
5#18 Katsuta Takamoto / Johnston Aaron1:52.9
6#55 McErlean Josh / Treacy Eoin1:53.2
7#99 Solberg Oliver / Edmondson Elliott1:53.8
8#95 Armstrong Jon / Byrne Shane1:54.5
9#22 Sesks Martinš / Francis Renars1:54.8
10#5 Pajari Sami / Salminen Marko1:55.2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ημέρα που ο Solberg έγινε… συνοδηγός!

WRC: Η Skoda ξεκαθαρίζει τα σχέδιά της ενόψει 2027

Το μέλλον του WRC θα έχει tuners, όχι παραδοσιακούς κατασκευαστές