Γιατί στη Μελβούρνη οι φωτεινοί σηματοδότες έχουν γυναικείες φιγούρες;


Φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες τοποθετήθηκαν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας με πρωτοβουλία μη κυβερνητικής οργάνωσης με στόχο την άρση των προκαταλήψεων και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

  • 9/3/2017

Σε 10 φωτεινούς σηματοδότες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας πεζών σε μία από τις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις της πόλης οι φιγούρες είναι πλέον γυναίκες με φόρεμα για δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών.

«Η ιδέα πίσω από αυτή την πρωτοβουλία... είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων και η μείωση των ασυνείδητων προκαταλήψεων μέσω της αλλαγής της εικονογραφίας που βλέπουμε κάθε μέρα» ανέφερε η Μάρτιν Λετς από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Η Επιτροπή της Μελβούρνης», στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Διαβάστε περισσότερα στο newsonly.gr.