Η αγορά του αυτοκινήτου αλλάζει σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η επέλαση των κινεζικών εταιρειών και η συνεχής τεχνολογική εξέλιξη έχει αναγκάσει όλους τους «παραδοσιακούς» παίκτες να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες σε πραγματικό χρόνο.
Μέσα σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι τρεις μεγάλες μάρκες της Γερμανίας, BMW, Mercedes και Volkswagen, για τις οποίες οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες.
Μιλώντας στο γερμανικό talk show Caren Miosga στο κρατικό κανάλι της χώρας, ο Moritz Schularick, οικονομολόγος κι επικεφαλής του Ινστιτούτου Κίελ της Γερμανίας, ο οποίος θεωρεί πως είναι ζήτημα χρόνου αυτές οι εταιρείες να αλλάξουν ριζικά.
«Οι Volkswagen, BMW και Mercedes-Benz δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν όπως τις γνωρίζουμε μέχρι το τέλος της δεκαετίας», δήλωσε. Υποστήριξε, δε, ότι αυτό θα συμβεί λόγω των νέων τάσεων της βιομηχανίας, όπου η ηλεκτρική κινητικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη και τα προηγμένα λογισμικά αφήνουν το στίγμα τους. Με δεδομένο αυτό, υποστηρίζει ότι οι εταιρείες της χώρας του υστερούν και ενδέχεται να καταστούν παρωχημένες.
Μάλιστα, βλέπει πιο πιθανό το ενδεχόμενο να αναγκαστούν να συνεργαστούν ή και να εξαγοραστούν από ξένους επενδυτές, όπως έγινε με την εξαγορά της Volvo από την κινεζική Geely. «Ένας Κινέζος επενδυτής θα μπορούσε να προσφέρει τεχνολογία, πρόσβαση σε νέες αγορές και μια πιο προηγμένη οπτική για τα ηλεκτρικά οχήματα και την αυτόνομη οδήγηση», σχολίασε.
Αναμενόμενα, έντονες ήταν οι αντιδράσεις της βιομηχανίας απέναντι στα σχόλια του Schularick. Η πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Αυτοκινητοβιομηχανιών, Hildegard Muller, αποκάλεσε τις δηλώσεις του οικονομολόγου «παράλογες», ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε δημόσια και μέλος του Κόμματος των Πρασίνων και πρώην υπουργός της χώρας, Cem Ozdemir.
Ο Schularick, πάντως, επιμένει στην θέση του: «Εμείς συζητάμε για το παρελθόν, ενώ άλλες χώρες ήδη χτίζουν το μέλλον».
Πηγή φωτογραφίας: Florence School of Banking and Finance/YouTube
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ευρώπη διορθώνει ένα μεγάλο λάθος σχετικά με τα φώτα ημέρας στα αυτοκίνητα
Mercedes-Benz: Η νέα GLB αποκαλύπτει το εσωτερικό της... στους –40 βαθμούς Κελσίου (video)
Mercedes-AMG: Σταματά την παραγωγή επτά μοντέλων επειδή... κάνουν πολύ θόρυβο!




_77761_471933_type12133.jpg)
ΔΗΜΟΦΙΛΗ





_77761_456238_type13129.jpg)