Οδηγός ταξί έτρεχε με 200 km/h στην Αττική Οδό - Ταυτοποιήθηκε από video στα social media


Το ταξί του 46χρονου οδηγού είχε αναπτύξει ταχύτητες άνω των 200 km/h στην Αττική Οδό, σε σημεία που το όριο είναι αρχικά 100 km/h και στη συνέχεια 75 km/h.

  • ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/10/2026
Πρόσθεσε το caranddriver.gr ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «έκαψε» έναν οδηγό ταξί. Αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ανάλυσης Πληροφοριών και Κοινωνικών Δικτύων της Ο.Ε.Π.Τ.Α. ταυτοποίησαν τον 46χρονο ημεδαπό, ο οποίος εμφανιζόταν σε video που ανήρτησε σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης να οδηγεί το συγκεκριμένο ταξί στην Αττική Οδό αναπτύσσοντας ταχύτητα άνω των 200 km/h.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, η έρευνα των αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ανάλυσης Πληροφοριών και Κοινωνικών Δικτύων της Ο.Ε.Π.Τ.Α. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να διακριβώσουν παραβατικές οδηγικές συμπεριφορές, οι οποίες στη συνέχεια αναρτώνται σε αυτά, αποκάλυψε video σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα video εμφανιζόταν οδηγός ταξί ο οποίος κινούμενος στην Αττική Οδό, στο ύψος του Κορωπίου και στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, ανέπτυσσε ιλιγγιώδη ταχύτητα, με ταχύτητες άνω των 200 km/h, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για τους λοιπούς χρήστες της οδού. Επισημαίνεται ότι στο εν λόγω σημείο το όριο ταχύτητας ορίζεται αρχικά στα 100 km/h και στη συνέχεια στα 70 km/h.

Άμεσα ανωτέρω αστυνομικοί διερεύνησαν το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό και ταυτοποίησαν τον 46χρονο ημεδαπό, ως τον οδηγό του οχήματος ταξί, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο site της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ο 46χρονος φέρεται να οδηγούσε ένα Skoda Octavia και έκανε ζωντανή μετάδοση σε λογαριασμό στο TikTok, αναπτύσσοντας ταχύτητα έως 206 km/h. Η μετάδοση διεκόπη όταν η ένδειξη ταχύτητας είχε «πέσει» στα 155 km/h. Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, η Αστυνομία άρχισε να διερευνά την υπόθεση μετά από ανώνυμη καταγγελία, που διαβιβάστηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες στις 11 Σεπτεμβρίου 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Dacia: Στην Ελλάδα τα Duster και Bigster Tribrid 150 4x4 Auto (τιμές)

Αθήνα: Οι δρόμοι που κλείνουν στο κέντρο για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτη

Opel Trade-Up: Άλλαξε το παλιό σου αυτοκίνητο με όφελος έως 4.100 ευρώ