Αποστολή στην Κίνα: Το Car and Driver στην παγκόσμια πρεμιέρα του Lepas Aura


Η Lepas αποκάλυψε στη Wuhu της Κίνας το Aura, το πρώτο της concept car που προαναγγέλλει τη σχεδιαστική κατεύθυνση των μελλοντικών της μοντέλων. Το Car and Driver βρέθηκε στην παγκόσμια πρεμιέρα η οποία είχε και ελληνικό χρώμα.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ / ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER GREECE, LEPAS
  • 22/10/2026
Πρόσθεσε το caranddriver.gr ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Lepas αποκάλυψε πριν λίγη ώρα στην Κίνα το πρώτο της concept car, το οποίο ονομάζεται Aura και μας δίνει μια πρώτη εικόνα για τη σχεδιαστική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν τα μελλοντικά μοντέλα της. Το Car and Driver βρέθηκε στην παγκόσμια πρεμιέρα του πρωτοτύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στη Wuhu, στο πλαίσιο της πρώτης «Lepas Global Elegant Lifestyle Week».

Η νέα μάρκα του ομίλου Chery έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην ελληνική αγορά με τα SUV L6 και L8, ωστόσο με το Aura επιχειρεί να παρουσιάσει μια διαφορετική πλευρά της σχεδιαστικής της φιλοσοφίας.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο με έντονα σπορ χαρακτηριστικά το οποίο συνδυάζει στοιχεία από hatchback και shooting brake. Το χαμηλό αμάξωμα, οι δυναμικές αναλογίες και οι έντονες αεροδυναμικές παρεμβάσεις διαμορφώνουν μια αρκετά διαφορετική εικόνα σε σχέση με τα SUV που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα από τη Lepas.

Η συγκεκριμένη προσέγγιση δεν είναι τυχαία. Άλλωστε η ονομασία Lepas προκύπτει από τον συνδυασμό των λέξεων «leopard» και «passion», δηλαδή λεοπάρδαλη και πάθος. Μέσα από τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Leopard Aesthetics» η κινεζική εταιρεία επιχειρεί να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα, που θα την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου Chery, όπως οι Omoda και Jaecoo.

Στο εμπρός μέρος του Aura ξεχωρίζει η κλειστή μάσκα η οποία ενσωματώνει μια μεγάλη φωτιζόμενη οθόνη που εμφανίζει την επιγραφή Lepas στο κέντρο της. Η απουσία μεγάλων αεραγωγών αφήνει να εννοηθεί ότι το πρωτότυπο είναι αμιγώς ηλεκτρικό, αν και προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό σχετικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Τα λεπτά φωτιστικά σώματα θυμίζουν εκείνα του νέου L8, δημιουργώντας μια σύνδεση με τα μοντέλα παραγωγής της μάρκας. Αντίθετα το χαμηλό καπό με την έντονη κλίση και οι αιχμηρές επιφάνειες προσδίδουν στο εμπρός μέρος μια σαφώς πιο επιθετική εμφάνιση.

Αντίστοιχα ενδιαφέρουσα είναι η εικόνα του αυτοκινήτου από το πλάι όπου την προσοχή τραβούν αρχικά οι μεγάλοι τροχοί των 22 ιντσών. Οι ζάντες έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την αεροδυναμική ενώ οι κόκκινες ακτίνες δημιουργούν αντίθεση με το υπόλοιπο αμάξωμα τονίζοντας τον σπορ χαρακτήρα του.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στη διαχείριση της ροής του αέρα. Χαρακτηριστικά είναι τα αεροδυναμικά πτερύγια που συναντάμε κοντά στους πίσω τροχούς και στο κάτω μέρος του αμαξώματος καθώς και ο μεγάλος διαχύτης που έχει ενσωματωθεί στον πίσω προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος η πόρτα του χώρου αποσκευών ακολουθεί μια σχετικά συμβατική σχεδιαστική προσέγγιση με ένα πτερύγιο στο επάνω τμήμα της. Το τελευταίο εκτιμάται ότι εξυπηρετεί αεροδυναμικούς σκοπούς συμβάλλοντας στη σταθερότητα του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες. Την εικόνα συμπληρώνει η φωτεινή μονάδα που εκτείνεται στο πίσω μέρος και ενσωματώνει την επιγραφή Lepas, αντί των συμβατικών διακριτικών της μάρκας.

Το ερώτημα, βέβαια είναι κατά πόσο το Aura θα περάσει κάποια στιγμή στην παραγωγή. Προς το παρόν, η Lepas δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της, ούτε έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα ή το σύστημα κίνησης του πρωτοτύπου.

Εντυπωσιακή πρεμιέρα με ελληνικό χρώμα

Πέρα από το ίδιο το αυτοκίνητο ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Lepas για την παγκόσμια πρεμιέρα του Aura. Οι Κινέζοι είχαν φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια με το αποτέλεσμα να είναι μια εξαιρετικά οργανωμένη παρουσίαση, στην οποία το αυτοκίνητο συνδυάστηκε με τη μόδα και το lifestyle.

Μάλιστα η βραδιά είχε και έντονο ελληνικό χρώμα. Λίγο πριν από τα αποκαλυπτήρια του Aura, πραγματοποιήθηκε επίδειξη μόδας με μοντέλα να ανεβαίνουν στην πασαρέλα φορώντας δημιουργίες του Έλληνα σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια, τις οποίες συνόδευαν κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου. Μια ευχάριστη ελληνική παρουσία στην καρδιά της Κίνας, σε μια διοργάνωση που συγκέντρωσε εκπροσώπους του Τύπου και συνεργάτες της Lepas από ολόκληρο τον κόσμο.

#LEPAS #LEPASGlobalElegantLifestyleWeek #TogetherInElegance #GlobalElegantLifestylePartner #LeopardAesthetics #ElegantTechnology #DriveYourElegance #GlobalJourneyOfElegantDriving

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Ελλάδα το νέο Lepas L8: Πολυτέλεια, κορυφαία τεχνολογία και 279 PS (τιμές)

Lepas: Στην Ελλάδα με υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα - Οι τεχνολογίες, τα μοντέλα, το ευρωπαϊκό DNA

LEPAS L8: Το SUV που «βλέπει» εκεί που δεν μπορεί ο οδηγός