Υπό εξαιρετικές συνθήκες έλαβε χώρα η «πρόβα τζενεράλε» των κατατακτήριων στην πίστα της Suzuka, εκεί όπου η Mercedes έδειξε τα «δόντια» της και έκανε άνετα το 1-2.
Ο Kimi Antonelli σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, μπροστά από τον George Russell, με τη μεταξύ τους διαφορά στα 0,254 sec.
Από εκεί και πέρα, οι διαφορές άνοιξαν πολύ, καθώς ο τρίτος Charles Leclerc απέχει 0,867 sec, σχεδόν 1 δευτερόλεπτο, από τα «ασημί βέλη», ενώ πίσω του είναι οι Oscar Piastri και Lewis Hamilton σε όχι πολύ μεγάλη απόσταση.
Ο Lando Norris πλασαρίστηκε στην 6η θέση, με τον Nico Hulkenberg και τον Gabriel Bortoleto να φέρνουν την Audi στη δεκάδα.
Δύσκολα συνεχίζουν να είναι τα πράγματα στο στρατόπεδο της Red Bull, καθώς ο Max Verstappen κατετάγη 8ος, ανάμεσα στα δύο γερμανικά μονοθέσια, 1,5 sec μακριά από την κορυφή. Ο Isack Hadjar δεν ξεπέρασε την 11η θέση. Δέκατος ήταν ο Pierre Gasly με την Alpine.
Τέλος, το εντυπωσιακότερο στιγμιότυπο του 60λεπτου προσέφερε ο Oliver Bearman. Ο Βρετανός πιλότος της Haas έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην έξοδο της στροφής Spoon, με αποτέλεσμα να έχει τετακέ, ευτυχώς χωρίς μεγάλες ζημιές.
Here's a full look at Ollie Bearman's spin ??#F1#JapaneseGPpic.twitter.com/v3TqREbgMF
— Formula 1 (@F1) March 28, 2026
Ακολουθούν οι κατατακτήριες στις 08:00 Ελλάδας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Δε μιλάω πριν φύγει» - Γιατί ο Verstappen έδιωξε δημοσιογράφο από συνέντευξη Τύπου
F1: Προχωρούν οι εργασίες στην πίστα της Μαδρίτης - Γιατί ξεχωρίζει η στροφή 12
Πού εστιάζουν οι αλλαγές που ετοιμάζουν F1, FIA και ομάδες για τους νέους κανονισμούς





ΔΗΜΟΦΙΛΗ