Λίγα είναι αυτά που δεν έχουν ήδη χιλιοειπωθεί για το Grand Prix στους δρόμους του Μονακό, καθώς μαζί με το Silverstone είναι η πίστα που συντροφεύει το παγκόσμιο πρωτάθλημα από τις πρώτες μέρες του, το μακρινό 1950.
Το 1929, ο κατασκευαστής τσιγάρων Anthony Noghes συνέλαβε την ιδέα της διοργάνωσης ενός αγώνα ταχύτητας στους δρόμους του πριγκιπάτου, σε συνεργασία με την Αυτοκινητιστική Λέσχη του Μονακό, με τη διαδρομή να παραμένει σε μεγάλο βαθμό ίδια με εκείνη την αρχική ακόμα και στις μέρες, σχεδόν έναν αιώνα μετά, μιας και ο διαθέσιμος χώρος για έναν αγώνα εκεί πάντα ήταν πρόβλημα.
Πρόκειται για την πεμπτουσιακή διαδρομή πόλης, με τις μπαριέρες να είναι κυριολεκτικά δύο μέτρα μακριά από τα μονοθέσια, σε κάθε σημείο της πίστας.
Οι κατατακτήριες καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του αγώνα, που όμως κρατιέται στο καλεντάρι όχι για το θέαμα που (δεν) προσφέρει, αλλά για την αίσθηση χλιδής και πλούτου που συνόδευε και συνοδεύει το σπορ.
Φέτος υπάρχουν και δύο ιδιαιτερότητες σχετικά με το πώς θα λειτουργούν τα μονοθέσια, λόγω των αλλαγών στους κανονισμούς, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.
Από τη σκοπιά των ελαστικών
Πέρυσι είχαμε δει την FIA να επιβάλει τα δύο pit stop υποχρεωτικά με στόχο να βελτιωθεί το θέαμα. Εκ του αποτελέσματος, κάτι τέτοιο δεν έγινε, γεγονός που ανάγκασε την Ομοσπονδία να αποσύρει αυτόν τον κανονισμό «αθόρυβα».
Επιστρέφοντας φέτος στα κανονικά, η Pirelli διαθέτει στο Μονακό τις τρεις πιο μαλακές γόμες της, με τη C3 να είναι η σκληρή, η C4 η μέση και η C5 η μαλακή. Η φύση της χάραξης δεν καταπονεί τα ελαστικά και αναμένεται να δούμε ένα pit stop στον αγώνα.
Το πρόγραμμα του αγώνα - Ζωντανή μετάδοση από ΑΝΤ1+ (στο «ελεύθερο» ANT1 ο αγώνας) και F1 TV Pro
| Παρασκευή 5/7 | FP1: 14:30-15:30 |
| FP2: 18:00-19:00 | |
| Σάββατο 6/6 | FP3: 13:30-14:30 |
| Κατατακτήριες: 17:00-18:00 | |
| Κυριακή 7/6 | Αγώνας: 16:00 |
Πληροφορίες για το Grand Prix
Πρώτο GP: 1950
Μήκος πίστας: 3,337 km
Γύροι: 78
Απόσταση αγώνα: 260,286 km
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Leclerc παραμένει στο Μαρανέλο - Νέο πολυετές συμβόλαιο με τη Ferrari
Έτοιμη να κατασκευάσει τον δικό της κινητήρα για την F1 η McLaren
Στο «τραπέζι» η επιβολή team orders από τον Wolff μετά τις μάχες Russell-Antonelli






ΔΗΜΟΦΙΛΗ



