GP Σιγκαπούρης - Sprint: Νικητής ο Verstappen στο βρόχινο χάος, εγκατέλειψε ο Russell


Την πρώτη του νίκη (έστω και σε sprint) πανηγύρισε στη Σιγκαπούρη ο Max Verstappen. Στο βάθρο μαζί του οι δύο Ferrari, εγκατέλειψε ενώ προηγείτο ο George Russell.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤ.: GETTY IMAGES/RED BULL CONTENT POOL
  • 10/10/2026
Πρόσθεσε το caranddriver.gr ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Περί τα 10 λεπτά πριν την έναρξη του sprint, η βροχή που έπεφτε γύρω από την πίστα έφτασε και στη Marina Bay, αναγκάζοντας ομάδες κι οδηγούς να επανεξετάσουν τα πλάνα τους για τον αγώνα των 21 γύρων. Στη μισή διαδρομή έριχνε πολύ νερό, και στην άλλη μισή ήταν σαφώς καλύτερη η κατάσταση.

Τελικά, αποφασίστηκε να καθυστερήσει η εκκίνηση, καθώς το Ιατρικό Αυτοκίνητο, που βγήκε στην πίστα για να εκτιμήσει τις συνθήκες, εντόπισε ότι υπήρχε πολύ στάσιμο νερό στις Στροφές 2 και 3.

Μετά από ακόμα δύο γύρους του Ιατρικού Αυτοκινήτου και με τη βροχή πια να έχει μειωθεί, η FIA αποφάσισε ο γύρος σχηματισμού να ξεκινήσει στις 12:30 Ελλάδας, δηλαδή με καθυστέρηση μισής ώρας σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Αναπόφευκτα, όλοι επέλεξαν την ενδιάμεση γόμα.

Πρώτα έγιναν δύο γύροι πίσω από το Safety Car, γεγονός που μείωσε κατά έναν γύρο την απόσταση του αγώνα, και ακολούθησε η εκκίνηση από στάση.

Εκεί, ο Russell πέρασε τον Verstappen πριν τη Στροφή 1, με τον Hamilton να ανεβαίνει 3ος και τους Leclerc, Piastri και Norris να χάνουν έδαφος, όσο ο Antonelli έμενε 7ος.

Και ξαφνικά στην έξοδο από την τελευταία στροφή του πρώτου γύρου, ο Russell είχε τετακέ και χτύπησε στον τοίχο του pitwall, γεγονός που τον άφησε εκτός αγώνα με ζημιές, και βρήκε τον Verstappen ξανά στην πρωτοπορία του αγώνα. Παραλίγο να τον χτυπήσουν μονοθέσια που έρχονταν από κοντά, αλλά ευτυχώς τον απέφυγαν και δεν υπήρξαν χειρότερα.

Φυσικά, βγήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην πίστα ώστε να απομακρυνθεί με ασφάλεια όχι μόνο το μονοθέσιο του Βρετανού, αλλά και η Aston Martin του Stroll μετά το συμβάν που είχε ο Καναδός με τον Perez. Την ίδια ώρα, ο Hadjar οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη με πρόβλημα στον κινητήρα, ενώ στον 4ο γύρο ο Colapinto σταμάτησε στην πίστα, κι αυτός με πρόβλημα, οπότε έπρεπε να απομακρυνθεί και το δικό του μονοθέσιου, κρατώντας το Safety Car έξω λίγο παραπάνω.

Μετά απ' αυτά τα συμβάντα, ο Verstappen ήταν πρώτος, ο Hamilton 2ος, ενώ ακολουθούσαν κατά σειρά οι Leclerc, Piastri, Norris, Antonelli, Lawson και Gasly.

Η δράση συνεχίστηκε με το τέλος του 6ου γύρου, με τη μόνη αλλαγή στην κατάταξη να έρχεται μετά την εξαιρετική προσπέραση του Bearman επί του Gasly για τον τελευταίο βαθμό του sprint.

Γρήγορα άρχισε να στεγνώνει η πίστα, ακόμα και στα σημεία που πριν έμοιαζαν με... λίμνη, αναγκάζοντας τους οδηγούς να ψάχνουν τα σημεία που είχαν νερό ώστε να ρίξουν την θερμοκρασία των ενδιάμεσων ελαστικών. 

Στην κορυφή, o Verstappen είχε μια διαφορά της τάξης των 1,2 sec από τον Hamilton, ενώ ο Norris έμενε κολλημένος στον Piastri, με τον Antonelli να έχει πέσει 2 sec πίσω τους, παραπονούμενος στο team radio για υπερστροφή.

Λίγους γύρους αργότερα, ο Ολλανδός άρχισε να ξεμακραίνει από τον 7κις πρωταθλητή, με τη διαφορά να αυξάνεται στα 3 sec, όμως δεν απειλείτο από τον Leclerc διότι κινείτο ακόμα πιο αργά από εκείνον.

Με 5 γύρους να απομένουν, ο Antonelli άρχισε να βρίσκει ρυθμό κι είχε φτάσει σε απόσταση 1 sec τον Norris που παρέμενε πίσω από τον Piastri. Όλοι μαζί πλησίαζαν τον 3ο Leclerc που είχε πλέον «διαλυμένα« εμπρός ελαστικά.

Και στον τελευταίο γύρο, ο Norris έκανε την κίνησή του έναντι του Piastri στην εσωτερική της Στροφής 5, με αποτέλεσμα να έχουν επαφή και να φέρουν τετακέ. Αυτό έριξε τον Αυστραλό εκτός 8άδας και τον Norris στην 8η θέση.

Μπροστά, ο Verstappen πήρε άνετα την πρωτιά, κατακτώντας την πρώτη του νίκη στη Σιγκαπούρη, αν και είναι σε sprint. Ο Hamilton ήρθε 2ος, ο Leclerc 3ος, ενώ βαθμούς πήραν και οι Antonelli, Lawson, Bearman, Hulkenberg και Norris.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα κάνουν Hyundai και Thierry Neuville το 2027

Red Bull Ford Powertrains: Η πρώτη νίκη σηματοδοτεί μία νέα εποχή

Michael Schumacher: Τι αποκάλυψε για εκείνον ο αδερφός του, Ralf