Συνεχίζεται η δημόσια κόντρα ανάμεσα στους οδηγούς της Ferrari, μία εβδομάδα μετά τη μάχη που είχαν οι Lewis Hamilton και Charles Leclerc για την πρωτιά στο Μεξικό, γεγονός που στέρησε στην ομάδα την ευκαιρία να παλέψει για τη νίκη.
Μιλώντας στη media day του Grand Prix του Σάο Πάολο που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Hamilton ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει όσα είπε πριν μια εβδομάδα:
«Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι πιστεύει ο καθένας για όσα δήλωσα. Δεν κρύβω τα συναισθήματά μου και εκφράζω αυτό που αισθάνομαι τη δεδομένη στιγμή. Φυσικά, υπάρχουν φορές που λες κάτι και ενδεχομένως να το μετανιώσεις αργότερα. Εγώ, όμως, δεν μετανιώνω.
»Δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσω συγγνώμη επειδή είμαι αυθεντικός και ειλικρινής, ούτε πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να μου στερήσει το δικαίωμα να εκφράζομαι. Κανείς δεν μου έχει ζητήσει να μη μιλάω και αυτή είναι η πραγματικότητα».
Ο Βρετανός τόνισε εκ νέου ότι πρέπει να γίνουν σοβαρές συζητήσεις εντός της ομάδας, με τις πληροφορίες να θέλουν τους Vasseur, Leclerc και Hamilton να κάθονται στο ίδιο τραπέζι την Παρασκευή, ενώ παραδέχτηκε ότι η σχέση που έχει ο Μονεγάσκος με τη Scuderia είναι έντονη και κρατά χρόνια, γεγονός που μπορεί να περιπλέκει τα πράγματα. Θυμίζουμε πως ο Leclerc έλειψε την Πέμπτη από την πίστα καθώς καθυστέρησε να φύγει από το Μονακό λόγω της γέννησης της κόρης του.
«Βρίσκεται σε αυτή την ομάδα εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο Hamilton. «Είναι ήδη οκτώ χρόνια στην ομάδα και έχει πετύχει εννέα νίκες μαζί της. Έχει βαθιά εδραιωμένη θέση στο εσωτερικό της και γνώριζα εξαρχής ότι η προσαρμογή μου θα αποτελούσε πρόκληση.
»Πάντα το σεβόμουν αυτό. Από την πλευρά μου, προσπάθησα να προσεγγίσω σωστά την ομάδα, δουλεύοντας σκληρά για να αναπτύξω μια καλή σχέση με τον Charles και να γεφυρώσουμε την όποια απόσταση υπήρχε μεταξύ μας. Στόχος μου ήταν να έχουμε αρμονική συνεργασία και να δουλεύουμε από κοινού με συνέπεια, διατηρώντας πάντα τον αμοιβαίο σεβασμό».
Στη συνέχεια, εξήγησε γιατί θεωρεί ότι η άφιξή του στη Ferrari ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει επιφυλακτικότητα σε ορισμένα μέλη της ομάδας.
«Είναι φυσικό να μην είναι εύκολο για μια ομάδα να υποδεχθεί έναν οδηγό σαν εμένα, καθώς εκφράζω ανοιχτά τις απόψεις μου και πιέζω διαρκώς για αλλαγές. Ζητώ συνεχώς να γίνονται βελτιώσεις και θα συνεχίσω να το κάνω. Όσο βρίσκομαι εδώ, αυτή θα είναι η προσέγγισή μου.
»Είμαι εδώ για να κερδίσω και, για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να συνεργάζομαι με όλους όσοι βρίσκονται γύρω μου. Πρέπει να ασκώ πίεση, αλλά και να δέχομαι πίεση, ώστε να ανεβάζω συνεχώς το επίπεδό μου. Όλοι μας μπορούμε πάντα να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι. Πιστεύω πραγματικά ότι αυτή η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά».'
Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν έχει παρατηρήσει ότι ο Leclerc τον αντιμετωπίζει πιο επιθετικά στην πίστα σε σχέση με τους υπόλοιπους οδηγούς, ο ίδιος απάντησε:
«Ναι, βλέπω κι εγώ αυτό που βλέπετε. Στη Σιγκαπούρη, ο Leclerc είχε κινηθεί από την εσωτερική στη στροφή 1 και είχε καταφέρει να πάρει την πρωτοπορία, ωστόσο στη συνέχεια έκανε πίσω. Ήταν σίγουρα μια διαφορετική προσέγγιση.
»Αλλά, αν εξετάσουμε και τις προηγούμενες συνεργασίες του με ομόσταβλους, το ίδιο είχε συμβεί και με τον Sebastian [Vettel], όπως και με τον Carlos [Sainz]».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota: Επίσημη η επιστροφή της Celica - Rovanpera και Tanak ξανά στις ειδικές διαδρομές
Formula 1: Ο Antonelli μπήκε στο πάνθεον – Όλοι οι πρωταθλητές από το 1950






ΔΗΜΟΦΙΛΗ





