«0-300 km/h» με το εξωπραγματικό Koenigsegg Regera (Video)


Εκκωφαντικός ήχος, απόκοσμη εμφάνιση, εξωπραγματικές επιδόσεις. Το Koenigsegg Regera επιταχύνει από στάση στα 300 χλμ./ώρα κερδίζοντας κατά κράτος τους νόμους της Φυσικής.

  • 26/9/2020

Για όσους δεν την γνωρίζουν, η Koenigsegg αποτελεί μια σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία εξαρχής έχει ειδικευθεί στην κατασκευή υπεραυτοκινήτων. Το Regera είναι μία από τις εξεζητημένες προτάσεις της σουηδικής φίρμας, ένα από τα τετράτροχο που συνηθίζουν να αψηφούν τους νόμους της φυσικής κυνηγώντας διαρκώς νέα ρεκόρ.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά από την ημέρα που το Koenigsegg Regera έσπασε το φράγμα των χλμ./ώρα, το σουηδικό hypercar επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας χάρη στο video που καταγράφει την επιτάχυνσή του από στάση στα 300 χλμ./ώρα.

Αθροίζοντας από τους συνολικά τέσσερις κινητήρες -έναν V8 χωρητικότητας 5,0 λίτρων και τρία ηλεκτρικά μοτέρ-  1821 ίππους και αξιοποιώντας την παρουσία των σύγχρονων ηλεκτρονικών (βλ. Launch Control), το Koenigsegg Regera δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην εξωπραγματική ταχύτητα των 300 χλμ./ώρα.

Πέρα, λοιπόν, από τις υπερηχητικές ταχύτητες τις οποίες επιτυγχάνει το σουηδικό hypercar, έχουμε την ευκαιρία απολαύσουμε το ηχητικό ξέσπασμα του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα των 5,0 λίτρων αλλά και τη σπάνια θέα από το cockpit ενός αυτοκινήτου που δεν το συναντάς συχνά στις ημέρες μας.