1η Σεπτεμβρίου κάνει ντεμπούτο το ανανεωμένο Peugeot 3008


Μετά από μία ικανή περίοδο αναμονής, η Peugeot δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει την ανανεωμένη εκδοχή του δημοφιλούς της SUV, με αρκετές οπτικές και άλλες αλλαγές.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 25/8/2020

Ήδη έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερη δημοσίευσή μας για το ανανεωμένο 3008, παρουσιάζοντας μάλιστα και ορισμένα σκίτσα που δημοσίευσε το Forum-Peugeot.com. Μόνο που τώρα μετράμε πλέον ημέρες πριν από την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου, η οποία θα λάβει χώρα την πρώτη Σεπτεμβρίου, που αλλού, διαδικτυακά.

Εάν κρίνουμε από τα προαναφερόμενα σκίτσα, θα πρέπει να περιμένουμε ένα αμάξωμα ελαφρά πιο στιλάτο και δυναμικό, το οποίο θα δανείζεται στοιχεία από τα νεότερα 208 και 508. Διαφοροποιημένα, πέρα από τους προφυλακτήρες και τη μάσκα, θα είναι τα φωτιστικά σώματα, εμπρός και πίσω, με χαρακτηριστική προσθήκη αυτή των κατακόρυφων φώτων ημέρας. Αντίστοιχα και στο εσωτερικό, θα υπάρχουν αλλαγές στο i-cockpit, με την κυριότερη από αυτές να εστιάζεται στην υιοθέτηση μίας μεγαλύτερης οθόνης για το infotainment.

Από εκεί και πέρα, στο κομμάτι των κινητήρων δεν περιμένουμε αισθητές διαφοροποιήσεις, αν και πάντοτε οι Γάλλοι μπορούν να μας ξαφνιάσουν ευχάριστα. Το δημοφιλές SUV θα διατηρήσει λογικά τα συμβατικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, καθώς επίσης και τις plug-in υβριδικές εκδοχές του. Υπομονή μερικές ημέρες ακόμα, καθώς την 1η Σεπτεμβρίου θα αποκαλυφθούν όλα.