2021 Suzuki S-Cross: Πλήρης αποκάλυψη για το νέο SUV (Video)


Η Suzuki αποκάλυψε επίσημα το νέο S-Cross, με σύγχρονο σχεδιασμό, ήπιες υβριδικές τεχνολογίες και πλούσιο εξοπλισμό. Πότε έρχεται στην Ελλάδα και πόσο θα κοστίζει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤΟ: SUZUKI
  • 25/11/2021

Η διαδικτυακή παρουσίαση της νέας τρίτης γενιάς του Suzuki S-Cross πραγματοποιήθηκε σήμερα από την ιαπωνική εταιρεία. Το νέο Suzuki S-Cross είναι εντελώς καινούριο μοντέλο και έχει υιοθετήσει ένα πιο τολμηρό γεμάτο δυναμισμό σχεδιαστικό προφίλ.

Η ευμεγέθης επιβλητική μάσκα ξεχωρίζει στο εμπρός μέρος χαρίζοντας του μία πολύ δυναμική εικόνα. Οι προβολείς LED ενώνονται μεταξύ τους από μία χρωμιωμένη λωρίδα σε όλο το πλάτος της μάσκας. Ο δυναμικός SUV χαρακτήρας του S-Cross συνεχίζεται και στο πίσω μέρος με τις ασημί λεπτομέρειες και τα επιμήκη πίσω φώτα LED.

Σε όλη την περίμετρο του αμαξώματος υπάρχουν μαύρες πλαστικές επενδύσεις με πρακτικό σκοπό την προστασία του αυτοκινήτου κατά την κίνηση εκτός δρόμου, αλλά και οπτικό βέβαια, ήτοι την ενίσχυση της δυναμικής SUV εικόνας του. Η τελευταία ενισχύεται και από τις ασημί ενσωματωμένες ράγες οροφής.

Το νέο Suzuki S-Cross έχει φτάσει τα 4.300 χιλιοστά σε μήκος, 1.785 σε πλάτος και 1.585 χιλιοστά σε ύψος, ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.600 χιλιοστά. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 430 λίτρα.

Στο εσωτερικό διατηρείται η γνώριμη εικόνα από άλλα μοντέλα της Suzuki με την οθόνη αφής των 7,0 ιντσών να είναι στάνταρ από το βασικό εξοπλισμό (προαιρετικά διατίθεται οθόνη 9,0 ιντσών) για το σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto. Πολύ πλούσια είναι και η «ομπρέλα» των συστημάτων ασφαλείας Suzuki Safety Support, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, Adaptive Cruise Control, Blindspot monitoring και εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

Στα μηχανικά μέρη, το νέο Suzuki S-Cross εφοδιάζεται με έναν 1.400αρη τούρμπο κινητήρα βενζίνης με απόδοση 129 ίππων και 235 Nm ροπής με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Η μετάδοση γίνεται από ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή ένα αυτόματο επίσης 6 σχέσεων. Τα νούμερα που ανακοινώνει η Suzuki για το 0-100 είναι 9,5 δευτερόλεπτα για τη δικίνητη έκδοση και 10,2 για την τετρακίνητη, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 194 χλμ./ώρα.

Σε όλες τις υβριδικές εκδόσεις μάλιστα οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 120 gr/km, (104 και 110 αντίστοιχα για 2κίνητα και 4κίνητα) με αποτέλεσμα το νέο S-Cross να απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και να κυκλοφορεί ελεύθερα στον Δακτύλιο.

Το σύστημα τετρακίνησης που διατίθεται προαιρετικά στο νέο S-Cross είναι το Allgrip Select της Suzuki με τα τέσσερα επιλέξιμα προγράμματα οδήγησης (Auto, Sport, Snow, Lock).

Όπως σας έχουμε ενημερώσει πρώτοι, το νέο Suzuki S-Cross θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας πριν από το τέλος του έτους και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου με  τιμές που θα ξεκινούν κάτω από τα 21.000 ευρώ.