2022 Porsche Taycan: Νέα χρώματα, καλύτερη αυτονομία


H Porsche παρουσίασε τη νέα Taycan για το 2022, με 63 νέες αποχρώσεις και βελτιώσεις σε τεχνικό επίπεδο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: PORSCHE MEDIA
  • 26/8/2021

Η νέα Porsche Taycan αποκαλύφθηκε από την εταιρεία του Zuffenhausen, κι η πιο εμφανής διαφορά εντοπίζεται στον έντονο μωβ χρωματισμό με τον οποίον παρουσιάστηκε.

Πέραν του εικονιζόμενου χρώματος, η γκάμα Paint to Sample της μάρκας προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές 63 διαφορετικές επιλογές στη χρωματική παλέτα, παρέχοντας τους «σχεδόν πλήρη ελευθερία» σε αυτόν τον τομέα, αφού προτίθεται να βάψει ασορτί ο,τιδήποτε επιθυμεί ο πελάτης.

Εσωτερικά, οι βασικές διαφορές εντοπίζονται στην πλήρη υποστήριξη του Android Auto, ενώ το σύστημα πλοήγησης έχει βελτιωθεί για να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες και να αντιλαμβάνεται μία μεγαλύτερη γκάμα φωνητικών εντολών.

Πλέον διαθέτει και Remote Park Assist, την τεχνολογία που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να παρκάρει μόνο του, ακόμα και χωρίς την παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι.

Στο τέλος, το καλύτερο. Η νέα Taycan έχει μεγαλύτερη πραγματική αυτονομία, με την Porsche όμως να μην αναφέρει για τι τάξεως αύξηση μιλάμε. Τονίζει, πάντως, ότι έχουν γίνει βελτιώσεις στα mode Normal και Range, ενώ το αυτοκίνητο θέτει αυτόματα εκτός λειτουργίας τον πίσω ηλεκτροκινητήρα, σε περίπτωση που δεν πιέζεται το πεντάλ του γκαζιού ή όταν αυτό είναι στάσιμο, και επανέρχεται μέσα σε μιλισεκόντ.

Η Taycan και η Taycan Cross Turismo μπαίνουν σε παραγωγή τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.