2ο υβριδικό συνέδριο Electric Vehicle Conference


Την είσοδο των ελληνικών επιχειρήσεων στη νέα εποχή της Ηλεκτροκίνησης σηματοδοτεί το 2ο υβριδικό συνέδριο Electric Vehicle Conference, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, με φυσική παρουσία, στο ΟΤΕ Academy και ψηφιακά.

  • 21/9/2021

Μετά την επιτυχημένη περυσινή διοργάνωση, φέτος το Electric Vehicle Conference παρουσιάζει τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν μια μακρά σειρά διαφορετικών επιχειρηματικών κλάδων, από τη στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν Ευρωπαίοι θεσμικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών και στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα βήματα που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση για την υιοθέτηση της εναλλακτικής μορφής των μεταφορών.

Παράλληλα, Έλληνες κυβερνητικοί παράγοντες και εκπρόσωποι των πιο σημαντικών φορέων για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, όπως η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ και η Ένωση των Αυτοκινητοδρόμων (ΗELLASTRON) αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους για την ενίσχυση του νέου τρόπου μετακινήσεων.

Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Aleksandra Klenke, στέλεχος της DG MOVE, παραθέτει τους νέους ευρωπαϊκούς στόχους για την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Gent Grinwalds, από την Copenhagen Electric, παρουσιάζει τον τρόπο που οι εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης μπορούν να μετατραπούν σε σταθμούς φόρτισης.

Εκπροσωπώντας την AVERE, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ηλεκτροκίνησης, ο Thomas Neumann αναλύει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης για την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα.  Η λίστα των ομιλητών περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – τους:

  • Μιχάλη Παπαδόπουλο, Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών
  • Ντιλένα Βασιλείου, Διευθύντρια Διαχείρισης ΕΛΑΠΕ, ΔΑΠΕΕΠ
  • Θάνο Ζαρόγιαννη, Σύμβουλο Ηλεκτροκίνησης Γενικής Γραμματέως Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Κυριάκο Κοφίνα, Γενικό Διευθυντή Ηλεκτροκίνησης, ΔΕΗ
  • Κωνσταντίνο Κουτσούκο, Πρόεδρο Ελληνικής Ένωσης Αυτοκινητοδρόμων (HELLASTRON)
  • Νίκο Γιαννουσά, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Volvo Car Greece
  • Κωνσταντίνο Μαγκανιώτη, Αναπληρωτή Τομεάρχη Λειτουργίας Τηλεμέτρησης, ΔΕΔΔΗΕ
  • Αντώνιο Κλαδά, Καθηγητή ΕΜΠ, Διευθυντή Εργαστηρίου Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Περισσότερες πληροφορίες, στο www.electricvehicleconference.gr