36.000 σταθμούς φόρτισης από την VW στην Ευρώπη


Το φιλόδοξο πλάνο της εγκατάστασης 36.000 νέων φορτιστών στους ευρωπαϊκούς δρόμους έχει εκπονήσει η VW ως μέρος της στρατηγικής που θα την οδηγήσει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/6/2019

Αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής που πρόκειται να ακολουθήσει η VW τα επόμενα χρόνια ώστε να επιτύχει τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της φαίνεται πως αποτελεί η ανάπτυξη ενός δικτύου φορτιστών στη Ευρώπη.

Το φιλόδοξο πλάνο της γερμανικής φίρμας περιλαμβάνει την τοποθέτηση 36.000 νέων φορτιστών στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου έως και το 2025, εκ των οποίων οι 11.000 θα κατασκευαστούν από τον ίδιο τον γερμανικό όμιλο και θα τοποθετηθούν σε εγκαταστάσεις που διαθέτει.

Παράλληλα με το δίκτυο φόρτισης, η VW θα αναπτύξει και μια υπηρεσία που θα προσφέρει πρόσβαση σε αυτό ολοκληρώνοντας μια επένδυση που αναμένεται να φτάσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την VW, το 70% των κύκλων φόρτισης θα  πραγματοποιούνται στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας και μόλις το 5% σε αυτοκινητοδρόμους, ενώ κατά μέσω όρο θα πραγματοποιείται ένας κύκλος φόρτισης ανά 10 ημέρες.

Ένα ακόμα κρίσιμο στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα της VW, είναι ότι έως το 2020 θα απαιτηθεί η εγκατάσταση 100.000 φορτιστών στη γερμανική επικράτεια, όταν αυτή τη στιγμή ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τις 20.000.