4.000 Opel Vivaro μέχρι τα τέλος του 2004


Η Adam Opel AG υπέγραψε συμφωνία στα πλαίσια της οποίας γίνεται ο αποκλειστικός προμηθευτής του Παγκοσμίου Δικτύου Γερμανικών Ταχυδρομείων για το στόλο των μεσαίων van μέχρι τα τέλη του 2004.
  • 23/1/2004
&00 Η Adam Opel AG υπέγραψε συμφωνία στα πλαίσια της οποίας γίνεται ο αποκλειστικός προμηθευτής του παγκοσμίου δικτύου γερμανικών ταχυδρομείων για το στόλο των μεσαίων van μέχρι τα τέλη του 2004.
Όπως ορίζει η συμφωνία, μέχρι 4.000 Opel Vivaro θα διατεθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ οι πρώτες 1.000 μονάδες ήδη πρόκειται να παραδοθούν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Τα οχήματα θα αποτελέσουν τμήμα του στόλου μεσαίων van του παγκόσμιου δικτύου γερμανικών ταχυδρομείων σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες . Στη Γερμανία, τα οχήματα θα χρησιμοποιούνται από το γερμανικό ταχυδρομείο και σε όλες τις άλλες αγορές από την DHL, το τμήμα ταχυμεταφορών και logistics του γερμανικού ταχυδρομείου.
Το παγκόσμιο δίκτυο γερμανικών ταχυδρομείων προσφέρει μία πλούσια σειρά υπηρεσιών, όπως "ταχυδρομείο" σε όλο τον κόσμο, ταχυμεταφορές, logistics και οικονομικές υπηρεσίες. Με το Opel Vivaro στο στόλο του, το Παγκόσμιο Δίκτυο γερμανικών ταχυδρομείων σκοπεύει να ανανεώσει σημαντικά στο στόλο των μεσαίων van του. Τα αυτοκίνητα - Vivaro panel van με υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 1.9 λίτρων (ίππους), τεχνολογίας common rail, - θα παράγονται στο εργοστάσιο IBC της Vauxhall στο Luton της Βρετανίας.
Η τελική προετοιμασία των αυτοκινήτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του δικτύου γερμανικών ταχυδρομείων θα γίνει στο κέντρο Opel Special Vehicles GmbH (OSV), στο Russelsheim της Γερμανίας.
"Είμαστε ευχαριστημένοι που το παγκόσμιο δίκτυο γερμανικών ταχυδρομείων, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές υπηρεσιών logistics σε όλο τον κόσμο, έχει επιλέξει την Opel σαν αποκλειστικό προμηθευτή του ευρωπαϊκού στόλου μεσαίων αυτοκινήτων του για το 2004" δήλωσε ο Carl-Peter Forster, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Adam Opel AG.
"Βλέπουμε τη συνεχιζόμενη επιτυχία του χαρτοφυλακίου επαγγελματικών αυτοκινήτων μας, παρά το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς. Στην πραγματικότητα, ο Δεκέμβριος του 2003 ήταν ο 26ος μήνας στη σειρά με αύξηση του μεριδίου αγοράς των επαγγελματικών αυτοκινήτων στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη. Το γεγονός ότι το παγκόσμιο δίκτυο γερμανικών ταχυδρομείων έχει επιλέξει το Opel Vivaro για το στόλο των οχημάτων της, επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι πετυχαίνουμε το στόχο με τα μοντέλα των επαγγελματικών αυτοκινήτων μας".

Σε πέντε εκδόσεις
Το Opel Vivaro διατίθεται σε πέντε εκδόσεις αμαξώματος, συνδυάζοντας την ελκυστική εμφάνιση, την πρακτική λειτουργικότητα και το κορυφαίο λειτουργικό κόστος στην κατηγορία 2.8 τόνων. Το Vivaro μπορεί να μεταφέρει μέγιστο φορτίο 1142 κιλά και έχει επιφάνεια φόρτωσης πάνω από 8.4 κυβικά μέτρα. Διατίθεται με δύο μεταξόνια, δύο ύψη οροφής και με τέσσερις ισχυρούς και οικονομικούς κινητήρες (82-135 ίππους): τρεις common rail turbodiesel και έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα. Μαζί με τα Combo, Movano, Astra Van και Corsa Van, η σειρά μοντέλων Vivaro έχει καθιερώσει την Opel στην αγορά του επαγγελματικού αυτοκινήτου. Το μερίδιο της Opel στην αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου της Δυτικής & Κεντρικής Ευρώπης αυξήθηκε σχεδόν στο 5.8% το 2003, από 4.8% το 2002. Οι αντίστοιχοι όγκοι πωλήσεων αυξήθηκαν κατά 23.3% από 125.300 σε 154.500.

e-go.gr