Abarth F595 Speciale: το νέο, συλλεκτικό "κόσμημα" του Σκορπιού


Η νέα πρόταση της Abarth έρχεται με έναν κινητήρα 1.4 T-Jet των 165 ίππων, όσες θα είναι και οι μονάδες που θα κυκλοφορήσουν. Δείτε την τιμή της συλλεκτικής έκδοσης. 

  • 29/12/2021

Ακολουθώντας κάθε νέα πρόταση της Abarth  με πάθος, το πιστό κοινό του “Σκορπιού” βλέπει κάθε ειδική έκδοση που παρουσιάζεται ως ένα σπάνιο "κόσμημα" το οποίο επιθυμεί διακαώς να εντάξει στη συλλογή του. Το ίδιο συλλεκτική είναι και η νέα πρόταση Abarth F595 Speciale όπου θα κυκλοφορήσουν μόλις 165 μονάδες, όση είναι και η ιπποδύναμη που παράγεται από τον T-jet κινητήρα με χωρητικότητα 1.4 λίτρων. To αναβαθμισμένο turbo είναι Garrett  με γεωμετρική συμπίεση 9:1 ενώ αναφορικά με τις επιδόσεις η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 218 km/h και τα 0-100 km/h έρχονται μέσα σε 7.3 sec

Ακόμα και αν κάποιος δεν εντυπωσιαστεί με τις επιδόσεις του F595 Speciale είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστεί με την Record Monza  εξάτμιση  που “γρυλίζει” αγριεμένα σε κάθε άγγιγμα στο γκάζι.  Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως το “F” στην ονομασία προέρχεται  από την Formula 4 στην οποία η Abarth είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων. 

Εξωτερικά έχει επιλεχθεί ένα μεταλλικό γκρι μέσα στο οποίο βουτήχτηκαν και οι 17 ιντσών ζάντες που διαφοροποιούνται με το ματ τελείωμα. Στο μπροστινό μέρος έχει τοποθετηθεί μία κυψελοειδής γρίλια μέσα από την οποία ξεπετάγεται με διακριτικό τρόπο το “Abarth” ενώ τη διαφορά κάνουν οι κίτρινες αντιθέσεις στο χαμηλότερο επίπεδο, στους καθρέπτες και στις δαγκάνες στα δισκόφρενα. Στο εσωτερικό οι παρεμβάσεις είναι λίγες αλλά ουσιαστικές, σε σχέση με το κλασικό F595, με το “Total Black” να επικρατεί. Η επιθυμητή στο μάτι αντίθεση έρχεται μέσα από silver λεπτομέρειες στο τιμόνι, στο σετ των πεντάλ και στα χερούλια που ανοίγουν τις πόρτες.

Για τους ενδιαφερόμενους το Abarth F595 Speciale διαθέσιμο μόνο για online αγορά  στην τιμή των 24.950 € και όποιος θέλει πραγματικά να το αποκτήσει θα πρέπει να βιαστεί μιας και ο περιορισμένος αριθμός του αναμένεται να το κάνει ανάρπαστο.