Άδοξο τέλος για τη Mercedes-Benz X-Class


Tέλος στην εμπορική πορεία της X-Class προτίθεται να βάλει η Mercedes-Benz εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης που παρουσιάζει το πρώτο σύγχρονο pick-up της γερμανικής φίρμας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/7/2019

Θύμα των περικοπών που πρόκειται να πραγματοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Daimler βλέποντας τα κέρδη της να περιορίζονται με ανησυχητικό ρυθμό θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν η Mercedes-Benz X-Class.

Το πρώτο σύγχρονο pick-up της Mercedes-Benz δεν απέδωσε τα αναμενόμενα παρά την εξαιρετική παράδοση που διαθέτει η γερμανική φίρμα στην ευρύτερη κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα κέντρα αποφάσεων της Στουτγάρδης.

Ενδεικτικό της αποτυχίας της Mercedes-Benz X-Class να αποκτήσει το δικό της κοινό είναι το γεγονός ότι την περασμένη χρονιά διατέθηκαν μόλις 16.700 μονάδες σε Ευρώπη, Αυστραλία και Νότια Αφρική.

Φυσικά δεν ήταν μονό η το υψηλό κόστος απόκτησης του αυτοκινήτου ή ανακλήσεις που οδήγησαν στον εμπορικό του παραγκωνισμό αλλά και η συγγένεια με το Nissan Navara, το πλαίσιο του οποίου χρησιμοποιήθηκε ως βάση για την εξέλιξή του.

Παρά τα φτωχά αποτελέσματα της X-Class, πάντως, η απόφαση των Γερμανών ίσως να ήταν διαφορετική αν ο όμιλος της Daimler δεν είχε κληθεί να αντιμετωπίσει το ορατό ενδεχόμενο της δραματικής μείωσης των κερδών του.