Αφηρημένοι ή «μάγκες»; Δύο οδηγοί πήραν ένα μάθημα που δε θα ξεχάσουν! (video)


Όταν νομίζεις ότι είσαι πιο έξυπνος από τους άλλους ή οδηγείς με το μυαλό σου να σκέφτεται άλλα πράγματα, τότε μπορεί να βρεθεί κάποιος να σε «συνεφέρει».

  • ΦΩΤΟ: YOUTUBE/TRAFIC MOLDOVA
  • 1/4/2024

Πόσες φορές έχει τύχει να οδηγούμε το αυτοκίνητό μας και να γίνουμε «μάρτυρες» μιας κατάστασης που μάς εξοργίζει; Μια χαρακτηριστική περίπτωση που μας έρχεται στο μυαλό είναι αυτή που κάποιος μάς «κλέβει» τη θέση ενώ περιμένουμε πρώτοι σε κόκκινο φανάρι για να στρίψουμε, μπαίνοντας μπροστά από το όχημά μας χωρίς, καν, να μπορεί να βλέπει το φωτεινό σηματοδότη.

Στις καθημερινές μετακινήσεις υπάρχουν και πολλές άλλες συνθήκες που διαμορφώνονται οι οποίες προκαλούν αγανάκτηση και την αυθόρμητη σκέψη να υπήρχε εκείνη τη στιγμή ένας τρόπος να «τιμωρηθεί» ο πρωταγωνιστής τέτοιων ενεργειών.

Βέβαια, δεν είναι εφικτό να υπάρχει ανά πάσα στιγμή ένα περιπολικό σε κάθε πιθανό σημείο όπου μπορεί να δημιουργηθεί παραβατική συμπεριφορά, ωστόσο μερικές φορές υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι οδηγοί άλλων οχημάτων αναλαμβάνουν δράση.

Μια τέτοια συνθήκη έλαβε χώρα στο Κισινάου και παρουσιάζεται σε video που αναρτήθηκε στο κανάλι Trafic Moldova του YouTube. Όπως προκύπτει από το video και αναφέρεται σε δημοσίευμα του site PiataAuto, η οδός Petricani ξεκινά με δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς μία κατεύθυνση και μία προς την αντίθετη, μόνο που κάποια στιγμή αυτό αντιστρέφεται!

Σε εκείνο το σημείο, υπάρχει σχετική διαγράμμιση στο οδόστρωμα που υποδηλώνει στους οδηγούς ότι οι δύο λωρίδες γίνονται μία (με τη «δεύτερη» να περνά στο αντίθετο ρεύμα), με αποτέλεσμα να πρέπει όλα τα αυτοκίνητα να μπουν στην ίδια σειρά. Φυσικά αυτό δημιουργεί μποτιλιάρισμα και ένας οδηγός μιας Mercedes S-Class αποφάσισε να αγνοήσει τη διαγράμμιση και να συνεχίσει κανονικά την πορεία του, μπαίνοντας ωστόσο, με αυτό τον τρόπο, στο αντίθετο ρεύμα.

Είτε το έκανε εσκεμμένα είτε από αφηρημάδα, η ουσία δεν αλλάζει και σίγουρα αυτό που έγινε θα το θυμάται για καιρό. Ο οδηγός μιας BMW, που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, ήρθε «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον παραβάτη και τον ανάγκασε να κάνει όπισθεν για αρκετά μέτρα, μέχρι να μπορέσει να μπει στη σωστή λωρίδα κυκλοφορίας.

Ωστόσο, τα ευτράπελα δεν σταμάτησαν. Την ίδια στιγμή, ένα Land Rover πήγε να κάνει το ίδιο, προσπερνώντας την BMW, πηγαίνοντας στη 2η λωρίδα του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας! Ο οδηγός της BMW έκανε τον απαραίτητο ελιγμό για να τον εμποδίσει και τα κατάφερε, αναγκάζοντάς τον να «συμμορφωθεί»!

Δείτε τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα τα οποία καταγράφηκαν τόσο από έναν εξωτερικό «παρατηρητή» όσο και από την κάμερα που διέθετε η BMW στο ταμπλό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι αποδεικνύεις ότι δε φταις για ένα ατύχημα όταν δεν υπάρχουν μάρτυρες (video)

Από το Instagram... στα δικαστήρια για οδήγηση με 215 km/h (video)

Αθήνα: Τα video σε social media «έκαψαν» 2 οδηγούς που οδηγούσαν με ταχύτητες έως 292 km/h