Αθήνα: Τα video σε social media «έκαψαν» 2 οδηγούς που οδηγούσαν με ταχύτητες έως 292 km/h


Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους για επικίνδυνη οδήγηση, ενώ η ταυτοποίησή τους έγινε μέσω ανάρτησης video στα social media.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/3/2024

Πριν από λίγες μέρες, στην Ισπανία, ένας οδηγός βρήκε τον μπελά του αναρτώντας video στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, που τον έδειχνε να κινείται με 215 km/h σε σημείο ενός αυτοκινητόδρομου που το όριο ήταν 90 km/h, με αποτέλεσμα η ισπανική αστυνομία να τον ταυτοποιήσει και να τον συλλάβει.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στη χώρα μας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών δράσεων και κατόπιν επισταμένων ερευνών αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχηματίστηκε δικογραφία την Πέμπτη (29/2/2024) σε βάρος 2 οδηγών, ηλικίας 62 και 29 ετών, για επικίνδυνη οδήγηση.

Η ταυτοποίηση των 2 ανωτέρω οδηγών κατέστη δυνατή καθώς είχαν αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο ως οδηγοί οχημάτων ανέπτυσσαν μεγάλη ταχύτητα σε οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής, εγκυμονώντας κατά τον τρόπο αυτό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και επαυξάνοντας τον κίνδυνο για τους λοιπούς οδηγούς.

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω οδηγοί διαπιστώθηκε από το ανηρτημένο βιντεοληπτικό υλικό κατά περίπτωση ότι:

  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ εκατό (100) και εκατόν εβδομήντα οχτώ (178) χιλιομέτρων ανά ώρα, επί της Ε.Ο. Αθηνών - Σουνίου, από το ύψος Βάρης Αττικής έως το ύψος της περιοχής Αγίας Μαρίνας Αττικής ενώ προέβαιναν στην τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, διενεργώντας ταυτόχρονα συνεχείς, επαναλαμβανόμενους και επικίνδυνους ελιγμούς χωρίς τη χρήση δεικτών αλλαγής κατεύθυνσης και προβαίνοντας σε αντικανονικό προσπέρασμα λοιπών οχημάτων.
  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ εκατόν είκοσι (120) και διακοσίων δεκαπέντε (215) χιλιόμετρων ανά ώρα, επί της Λεωφ. Σχιστού, στο ρεύμα κυκλοφορίας Κερατσίνι.
  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ εκατόν εξήντα (160) και διακοσίων είκοσι (220) χιλιομέτρων ανά ώρα, επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής των Μεγάρων.
  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ διακοσίων είκοσι τριών (223) και διακοσίων ενενήντα δύο (292) χιλιομέτρων ανά ώρα, επί μη προσδιοριζόμενου εθνικού οδικού άξονα.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστούν οι εξειδικευμένες τροχονομικές δράσεις και οι επισταμένες έρευνες, με στόχο την προστασία των οδηγών και την επαύξηση της οδικής ασφάλειας, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες της οδικής κυκλοφορίας, ενώ ταυτόχρονα θα ενταθούν οι προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση των οδηγών για τους κινδύνους της επικίνδυνης οδήγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λεωφόρος Σχιστού: Στα χέρια της Αστυνομίας 20χρονος που έτρεχε με 200 km/h ενώ το όριο ήταν 50 km/h

Στη «φάκα» της τροχαίας οδηγός που έτρεχε με 250 km/h στην εθνική – Δείτε το video

Κι όμως ξέφυγε! Οδηγός τρέχει με 338 km/h και «κερδίζει» το ραντάρ ταχύτητας!