Αγάπη μου, μεγάλωσα το Beetle! (βίντεο)


Τι γίνεται όταν αγαπάς τον παραδοσιακό σκαραβαίο αλλά φοβάσαι ότι «θα περάσουν από πάνω σου», στη κίνηση που συναντάς στο δρόμο;

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 29/8/2020

Τη λύση σε αυτό το μάλλον ιδιότυπο ερώτημα έδωσε ο Scott Tupper με τον πατέρα του, οι οποίοι αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους σκαραβαίο. Ένα όχημα πανομοιότυπο με το κλασικό Beetle αλλά μεγαλύτερο σε διαστάσεις κατά 50%! Στην πορεία, βέβαια, ανακάλυψαν ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο, λόγω μεγέθους, οπότε τελικά έριξαν τις απαιτήσεις τους, μεγεθύνοντας το αρχικό σκαρί μόλις κατά 40%. Ίσα να μπορούν να ισχυριστούν ότι ο σκαραβαίος τους είναι μεγαλύτερος από Hummer!

Τα πρώτα βήματα, μετά από τη μεγάλη απόφαση, ήταν να σκανάρουν εξωτερικά το αρχικό τους αυτοκίνητο, μοντέλο του 1959 και να το ψηφιοποιήσουν. Με βάση τα αρχεία αυτά, ξεκίνησαν να κατασκευάζουν τα διάφορα μέρη του αμαξώματος. Με δεδομένο ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο και στο πάτωμα του σκαραβαίου, επέλεξαν ως λύση να χρησιμοποιήσουν την καρότσα ενός pickup της Dodge. Πάνω σε αυτή στήριξαν τα πάντα, ενώ ταυτόχρονα αγόρασαν και πρόσθεσαν και ένα κινητήρα από την ίδια φίρμα. Κάτι ανάλογο των περιστάσεων, ένα V8, χωρητικότητας 5,7 λίτρων.

Λίγα παραπάνω χρήματα ξοδεύτηκαν για τις πινακίδες κυκλοφορίας, ώστε το νέο τους δημιούργημα να κυκλοφορεί υπό τον τίτλο «Huge Bug». Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα έβρισκαν κάτι περισσότερο ταιριαστό για την περίσταση. Βλέποντάς τα μάλιστα μαζί στο δρόμο, το παλιό και το «επανασχεδιασμένο» Beetle, είναι ένα θέαμα που δύσκολα μπορεί να αφήσει κάποιον ασυγκίνητο.