Αγίου Βαλεντίνου: Πόσοι Έλληνες εμπιστεύονται τα «ερωτικά» τους στους οδηγούς ταξί


Έρευνα αποκαλύπτει τις πιο ερωτικές πόλεις της Ελλάδας, αλλά και το ποσοστό των επιβατών που έχει λάβει συμβουλές από οδηγούς ταξί για ρομαντικά σημεία των πόλεων.

  • 14/2/2023

Η 14η Φεβρουαρίου είναι η μέρα των ερωτευμένων και η FREE NOW, το Mobility Super App, γιορτάζει αποκαλύπτοντας τις ρομαντικές τάσεις μεταξύ των Ελλήνων που χρησιμοποιούν ταξί, με βάση έρευνα που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το ινστιτούτο ερευνών Kantar.

Σύμφωνα με όσους απάντησαν στην έρευνα, η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίστηκε ως η πιο ρομαντική πόλη της Ελλάδας, με την Αθήνα και τα Ιωάννινα να ακολουθούν στην κατάταξη.

Οι οδηγοί ταξί στην Ελλάδα φημίζονται για την αγάπη τους για «λίγη κουβέντα» με τους επιβάτες. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, το 1/4 των επιβατών έχει εμπιστευτεί σε έναν οδηγό ταξί πληροφορίες για την προσωπική τους ζωή και συχνά για θέματα που αφορούν την αγάπη. Το 10% δηλώνει πως έχει λάβει συμβουλές από έναν οδηγό, όπως ιδέες για τα πιο ρομαντικά σημεία της πόλης και εστιατόρια ιδανικά για ραντεβού.

Με βάση την έρευνα της FREE NOW, περισσότερο από το 32% των επιβατών έζησαν μια ρομαντική στιγμή με τον άνθρωπό τους κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους με ταξί, ενώ 3 στους 4 βρίσκουν ελκυστικό αν το ραντεβού τους φτάσει με ταξί στο σημείο συνάντησης ή καλέσει ταξί για να γυρίσει σπίτι.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, η Άσπα Τοπαλίδου, Γενική Διευθύντρια της FREE NOW, δήλωσε: «Η μεταφορά των επιβατών με ασφάλεια μέσα στην πόλη ήταν πάντα στις κορυφαίες προτεραιότητες της εταιρίας και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι οδηγοί μας θα συνεχίσουν να παρέχουν άριστες επαγγελματικές υπηρεσίες σε όλους τους επιβάτες της FREE NOW που παίρνουν ταξί είτε για να φτάσουν στο ραντεβού τους, είτε για να επιστρέψουν στο σπίτι. Αναμένουμε αύξηση της ζήτησης στην Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου».

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 6.100 άτομα, από τα οποία 600 ήταν Έλληνες, μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων τον Ιανουάριο του 2023. Οι συμμετέχοντες στην αντιπροσωπευτική έρευνα προέρχονταν και από τις δέκα αγορές (Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Πολωνία και Ελλάδα) στις οποίες δραστηριοποιείται η FREE NOW.