Αιφνιδιαστική αποχώρηση του Louis Camilleri από την Ferrari


Ο CEO της Ferrari παραιτήθηκε από το αξίωμα του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FERRARI (Twitter)
  • 11/12/2020

Η αποχώρησή του αποτελεί έκπληξη, ειδικά δεδομένων των εξαιρετικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα. Ο Camilleri πέρασε στο τιμόνι της Ferrari τον Ιούλιο του 2018, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του προκατόχου του, Sergio Marchionne.

Χαρακτηριστικό του έργου είναι πως η εκείνη την εποχή η μετοχή της εταιρίας ήταν στα 113 ευρώ και την ανέβασε έως τα 179. Ο Camilleri δηλώνει και ένθερμος υποστηρικτής της Formula 1. «Ο θαυμασμός μου για τους εξαιρετικούς άντρες και γυναίκες του Maranello και για το πάθος και την αφοσίωση που δείχνουν κάθε στιγμή, δεν γνωρίζει όρια. Είμαι περήφανος για τα πολυάριθμα επιτεύγματα της εταιρείας από το 2018 και γνωρίζω ότι τα καλύτερα χρόνια της Ferrari δεν έχουν ακόμη έρθει».

Η Ferrari ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της, ότι ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρίας αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους». Ο Camilleri, αφήνει επίσης την θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της Philip Morris, όπως ανακοινώθηκε από την περίφημη καπνοβιομηχανία. Ο John Elkann, κληρονόμος της δυναστείας Agnelli και ιδιοκτήτης της Ferrari, διορίσθηκε μεταβατικός γενικός διευθυντής, εν αναμονή του διαδόχου του Camilleri.