Αίτημα της Tesla για αύξηση παραγωγής στη Γερμανία


Όπως έγινε γνωστό, η Tesla υπέβαλε επίσημα αίτημα προς τις γερμανικές Αρχές για να πάρει άδεια να αυξήσει τον όγκο παραγωγής των μοντέλων της στο νέο εργοστάσιό της στη χώρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/5/2022

Η έναρξη της παραγωγής των μοντέλων της Tesla επί ευρωπαϊκού (και συγκεκριμένα επί γερμανικού) εδάφους είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς στον κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα εγκαίνια του νέου Gigafactory της αμερικανικής εταιρείας στη Γερμανία στα τέλη Μαρτίου (τρέχοντος έτους) έβαλαν τέλος σε μια χρονίζουσα διαδικασία απόκτησης των απαραίτητων αδειών από τις Αρχές της χώρας για τη δημιουργία του και την έναρξη των εργασιών. 

Όπως έγινε γνωστό, σχεδόν δύο μήνες μετά τη συγκεκριμένη εκδήλωση, τα στελέχη της Tesla υπέβαλαν επίσημο αίτημα για να εγκριθεί η επέκτασή των εγκαταστάσεων του εργοστασίου ώστε να αυξηθεί η παραγωγή αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Arne Christiani, ο Δήμαρχος της πόλης Gruenheide στην οποία δημιουργήθηκε το Gigafactory, η εταιρεία ζητά να εγκριθεί η επιθυμία της να αποκτήσει άλλα 100 εκτάρια γης πλάι στο εργοστάσιο.

Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν 300 εκτάρια και η επέκτασή τους θα επιτρέψει στην Tesla να επιτύχει τους στόχους της στην ευρωπαϊκή αγορά ταχύτερα. Ωστόσο, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής έχουν προειδοποιήσει ότι ενδεχόμενη επέκταση του εργοστασίου θα απαιτήσει μεγαλύτερη ποσότητα νερού για τη λειτουργία του, η οποία δεν είναι διαθέσιμη στην περιοχή και ότι θα χρειαστεί να γίνει μεταφορά ύδατος από αλλού, εάν τελικά εγκριθεί το αίτημα.