Ako Trike: Ένα τρίκυκλο από το μέλλον


To φιλόδοξο project μια παρέας από τη Λιθουανία παίρνει σάρκα και οστά δείχνοντας το μέλλον της αστικής μετακίνησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/7/2019

Το Ako Trike, ένα τρίκυκλο το οποίο συνδυάζει την ευελιξία μιας μοτοσικλέτας με την προστασία που προσφέρει το αμάξωμα ενός συμβατικού τετράτροχου, φιλοδοξεί να αποτελέσει τη λύση για τις αστικές μετακινήσεις του μέλλοντος.

Το δημιούργημα μιας μικρής παρέας από τη Λιθουανία ξεχωρίζει για τον φουτουριστικό σχεδιασμό αλλά πάνω απ’ όλα για τον τρόπο που καταφέρνει να ισορροπεί στην άσφαλτο χαρίζοντας στον οδηγό του ή αν προτιμάτε στον χειριστή του μια πρωτόγνωρα ευχάριστη εμπειρία.

Με δύο τροχούς στο μπροστινό τμήμα και έναν στον πίσω, το Ako Trike δεν διαθέτει συμβατικά πηδάλια, καθώς οι αλλαγές κατεύθυνσης θα πραγματοποιούνται τη στιγμή που ο οδηγός θα γέρνει προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Για την κίνησή του θα επιστρατευθεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ μέγιστης απόδοσης 140 kW ενώ χάρη στο μικρό αναλογικά βάρος του (βλέπε 500 κιλά), η αυτονομία του θα αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα.

Για την ώρα βέβαια, το πρωτότυπο που έχει δημιουργηθεί ώστε να πραγματοποιηθούν οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης σε πραγματικές συνθήκες εφοδιάζεται με έναν συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, ωστόσο, πολύ σύντομα το Ako Trike πρόκειται να περάσει στη δεύτερη φάση της εξελικτικής διαδικασίας του, η οποία θα περιλαμβάνει και την προκράτηση των πρώτων τρίκυκλων που πρόκειται να κατασκευαστούν.