Ακούστε έναν 27λιτρο κινητήρα τανκ να βρυχάται! (video)


Έχετε ακούσει ξανά έναν κινητήρα 27 λίτρων από τανκ να βρυχάται με όλη του την ωμή δύναμη; Αν όχι, είναι η ευκαιρία σας!

  • 30/6/2021

Τι μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να τοποθετήσει ένα κινητήρα από τανκ σε σασί αυτοκινήτου; Ίσως λίγη τρέλα. Ο Daniel Warner το έκανε, και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Ο λόγος για το Meteor Interceptor, με εξωτερική εμφάνιση Ford Crown Victoria και καρδιά από κινητήρα τανκ, χωρητικότητας 27 λίτρων.

«Ήθελα να το κάνω από αγνό πάθος,» είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Warner, που δεν ήξερε πώς θα εξελιχθεί το εν λόγω εγχείρημα.

Από εκείνη τη δήλωση έχει περάσει ένας χρόνος, κι ενώ ακόμα το αυτοκίνητο δεν είναι πλήρως λειτουργικό, είναι ικανό να πάρει μπροστά.

Το Interceptor δε διαθέτει κάποιου είδους εσωτερικό, με το σασί να έχει κοπεί και το κιβώτιο ταχυτήτων να απουσιάζει. Tα turbo δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα, οπότε ο θηριώδης κινητήρας δεν αγγίζει τους 2500 ίππους που μπορεί.

Ο κινητήρας είναι κατασκευής 1941, και έχει μπεκ ψεκασμού καυσίμου που μπορεί να τροφοδοτεί το μοτέρ με 24 λίτρα καυσίμου το λεπτό. Με 4 λεπτά φουλ στο γκάζι, το καύσιμο θα τελείωνε και τα λιπαντικά θα εξατμίζονταν.

Αυτά τα θέματα είναι που καθιστούν το Meteor Interceptor μη λειτουργικό κι ικανό να κινηθεί μόνο του, όμως ο ήχος του είναι εξωπραγματικός.

Δείτε το σχετικό βίντεο και απολαύστε!