Ακούστε τη Ford Mustang GT3 να «κροταλίζει» σε δοκιμές στο Misano (video)


Η νέα Ford Mustang GT3 μπήκε στην πίστα του Misano και τράβηξε τα βλέμματα όλων, κάνοντας γρήγορους γύρους κι εντυπωσιάζοντας με το «τραγούδισμά» της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Drew Gibson - Ford
  • 25/11/2023

Η Ford Mustang GT3 έκανε το ντεμπούτο της τον περασμένο Ιούνιο. Παρόλο που έχει κάνει πολλές φορές την εμφάνισή της στην πίστα, δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλά πλάνα του μοντέλου κατά τη διάρκεια δοκιμών ή σε ρυθμούς γρήγορου γύρου.

Τώρα, το κανάλι Italiansupercarvideo στο YouTube μάς προσφέρει την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το πανίσχυρο αγωνιστικό εν δράσει. Και σίγουρα δεν απογοητευτήκαμε.

Η συγκεκριμένη μονάδα που εμφανίζεται στα πλάνα του video θα χρησιμοποιηθεί από την ομάδα Italian Dinamic GT στο πρωτάθλημα GT World Challenge Europe του 2024, κι εθεάθη να κάνει δοκιμές στην πίστα του Misano στην Ιταλία.

Φυσικά, το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς είναι ο εκκωφαντικός ήχος του πανίσχυρου ατμοσφαιρικού κινητήρα V8 5,4 L, του οποίου η απόδοση αγγίζει, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατηγορίας, τους 600 ίππους. Η GT3 έκδοση της Mustang έχει όλα τα εφόδια για να παράγει σημαντικούς χρόνους μέσα στην πίστα. Η Ford έχει εξοπλίσει το «άλογό» της με ένα κιβώτιο transaxle, το οποίο έχει τοποθετηθεί στον πίσω άξονα, επιτυγχάνοντας βέλτιστη κατανομή βάρους.

Η Mustang GT3 θα κάνει την εμφάνισή της και στον 24ωρο αγώνα του Le Mans του 2024, όπου θα συμμετέχει στην αντίστοιχη κατηγορία με την Proton Competition.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ford Mustang GTD: Η GT3 παίρνει τους... δρόμους με περισσότερους από 800 PS (video-photos)

Η Ford Mustang Dark Horse ανεβαίνει στο δυναμόμετρο και δείχνει τα... άλογά της (video)

Τα μοντέλα της Ford Mustang απαγορεύτηκαν σε διοργάνωση αυτοκινήτων - Δείτε τον λόγο