Η Ford Mustang Dark Horse ανεβαίνει στο δυναμόμετρο και δείχνει τα... άλογά της (video)


Μπορεί νέα Ford Mustang Dark Horse είναι μία από τις πιο ισχυρές εκδόσεις του μοντέλου, όμως ο τυφώνας Ιντάλια φαίνεται να της έβαλε δύσκολα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Steeda - YouTube
  • 31/8/2023

Την ώρα που ο τυφώνας Ιντάλια σαρώνει ό,τι βρει στο πέρασμά του στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, η ομάδα της Steeda, τοπικού βελτιωτή αυτοκινήτων, αψήφησε κάθε κίνδυνο και ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη επαφή της νέας Ford Mustang Dark Horse με το δυναμόμετρο.

Σε λιγότερο από ιδανικές συνθήκες και με τους ανέμους να μαίνονται έξω από το γκαράζ της εταιρείας, η Dark Horse ανέβηκε στο δυναμόμετρο για να αποδείξει την ισχύ της. Όμως, όπως είναι γνωστό, τα υψηλά επίπεδα υγρασίας κι η χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση δεν αποτελούν συνθήκες που θα ήθελε να έχει κανείς για να παράγει επιπλέον ιπποδύναμη.

Πράγματι, ο ιδιοκτήτης δεν έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τις επιδόσεις του οχήματός του, αφού κατάφερε να αγγίξει τα 408 PS και τα 484 Nm, ενώ η Ford αναφέρει ότι η ισχύς του κινητήρα ανέρχεται στα 500 PS. Αυτό σημαίνει ότι η απώλεια ισχύος από τον κινητήρα στους τροχούς ανέρχεται στα 18%, κάτι που δεν αντικατοπτρίζεται φυσικά σε άλλες προσπάθειες του ίδιου μοντέλου, οπότε είναι πολύ πιθανό ότι οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν δραματικό ρόλο σε αυτήν την κακή ή τουλάχιστον μέτρια επίδοση.

Η συγκεκριμένη μονάδα έχει διανύσει μόλις 500 km και είναι εξοπλισμένη με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 10 σχέσεις. Αυτός είναι ο λόγος που η Steeda δεν κατάφερε να πετύχει αναλογία σχέσεων 1:1 στο κιβώτιο, κάτι που προτιμάται ιδιαίτερα όταν ένα όχημα ανεβαίνει στο δυναμόμετρο. Ο οδηγός έκανε το ροντάρισμα του κινητήρα στα 480 km με βενζίνη 87 οκτανίων, και στη συνέχεια άδειασε εντελώς το ρεζερβουάρ για να κάνει μερικά επιπλέον χιλιόμετρα με βενζίνη 93 οκτανίων.

Το πόσο καινούργιο είναι το όχημα θα μπορούσε επίσης να επηρεάζει ενδεχομένως την επίδοσή του στο δυναμόμετρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η προσπάθεια δεν είναι αντιπροσωπευτική της ωμής δύναμης της Ford Mustang Dark Horse.

Δείτε το video: