Ακυρώθηκε η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης για το 2022


Οι οργανωτές της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης ανακοίνωσαν επίσημα ότι αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε το 2022, εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/10/2021

Όπως δήλωσε ο κ. Maurice Turrettini, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής για τη διεξαγωγή της Έκθεσης της Γενεύης («Comitι permanent du Salon international de l'automobile»), ακυρώνεται η διεξαγωγή της και για το 2022.

Ο κ. Turrettini προσπάθησε να μειώσει κάπως τον αντίκτυπο που θα προκληθεί ξανά από τη μη πραγματοποίηση της ιστορικότερης έκθεσης αυτοκινήτου στην Ευρώπη, λέγοντας: «Θεωρούμε αυτήν την εξέλιξη ως μια αναβολή παρά ως μια ακύρωση. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πραγματοποιηθεί το 2023, με τη γνωστή δυναμική που έχει».

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς πολλοί κατασκευαστές εξέφραζαν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για το εάν θα μπορούσαν να συμμετέχουν, καθώς αναμένουν να συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, κάτι που δεν θα επιτρέπει την απρόσκοπτη παρουσία του κοινού στους χώρους της έκθεσης.