Alfa Romeo Giulia με 680 ηλεκτρικούς ίππους!


Την αγωνιστική της φορεσιά προβάρει η Alfa Romeo Giulia, η οποία μεταμορφώθηκε σε ένα ηλεκτροκίνητο κτήνος 680 ίππων για τις ανάγκες του πρωταθλήματος ETCR.

  • 18/11/2020

Ένα ακόμα κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό άνοιξε η Alfa Romeo εξελίσσοντας την αγωνιστική εκδοχή της Giulia. To καλλίγραμμο ιταλικό σεντάν μεταμορφώθηκε σε ένα ηλεκτροκίνητο κτήνος με σκοπό να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα ETCR στο οποίο θα συμμετέχουν αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις.

Μία από αυτές θα είναι και η Alfa Romeo Giulia η οποία εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 680 ίππων. Βάσει των κανονισμών του πρωταθλήματος, οι συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας είναι χωρητικότητας 65 kWh και θα κατασκευάζονται από την Williams Advanced Engineering.

Τις προδιαγραφές της Alfa Romeo Giulia συμπληρώνει το κιβώτιο ταχυτήτων μονής σχέσης το οποίο θα παρεμβάλλεται ανάμεσα στους δύο ηλεκτροκινητήρες και τον πίσω-κινητήριο άξονα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο project αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν υποστηρίζεται από την ίδια την Alfa Romeo με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη δυσκολία του εγχειρήματος, μιας και οι βασικοί ανταγωνιστές της ηλεκτροκίνητης Giulia θα είναι οι εργοστασιακές συμμετοχές της Seat και της Hyundai.

Σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα του ETCR, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πραγματοποιηθεί εντός του 2021 και θα περιλαμβάνει έξι αγώνες εκ των οποίων οι τέσσερις πρόκειται να διεξαχθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της ηλεκτροκίνητης Alfa Romeo Giulia GT