Alieno Arcanum: Ένα hypercar 5.221 ίππων από τη Βουλγαρία


Ένα νέο hypercar ξεπήδησε από τη βαλκανική χερσόνησο έτοιμο να σκορπίσει το… χάος με 5.221 «ηλεκτρικούς» ίππους. Κυρίες και κύριοι ιδού το made in Bulgaria Alieno Arcanum.

  • 4/10/2020

Στα παλιά τα χρόνια τα παραμύθια ήταν γεμάτα με δράκους, βασιλοπούλες και πριγκιπόπουλα πάνω σε λευκά άλογα.

Στις ημέρες μας τα παραμύθια είναι γεμάτα από εξωτικά hypercars τα οποία ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε κάθε γωνιά του πλανήτη απειλώντας με ολοκληρωτικό αφανισμό τους παραδοσιακούς παίκτης μιας ξεχωριστής κατηγορίας αυτοκινήτων.

Όχι δεν μιλάμε για το «δικό» μας Chaos της Spyros Panopoulos Automotive παρά το γεγονός ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που τοποθετούν στη σφαίρα της προικισμένης φαντασίας του δημιουργού του.

Αυτή τη φορά πρωταγωνιστείς του παραμυθιού είναι μια άσημη εταιρεία από τη γειτονική Βουλγαρία, η οποία υποσχέθηκε τη δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar απόδοσης 5.221 ίππων.

Όχι δεν πρόκειται για «τυπογραφικό» σφάλμα, ούτε και για κάποιο λάθος της Φύσης, αλλά για το Arcanum της Alieno που θυμίζει όσο τίποτα άλλο σε αυτόν τον πλανήτη τις προτάσεις της Lamborghini.

Σύμφωνα με την βουλγαρική φίρμα, το Arcanum θα προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις. Η βασική θα αποδίδει 2.610 ίππους και η κορυφαία 5.221 ίππους και 8.880 Nm ροπής.

Η θηριώδης απόδοση του αυτοκινήτου πηγάζει από 24 συνολικά μικροηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι θα βρίσκονται τοποθετημένοι στους τροχούς.

Για την κορυφαία έκδοση του Arcanum, η εξωγήινη Alieno έχει εξασφαλίσει πρόσβαση σε μπαταρίες ιόντων λιθίου 180 kWh, οι οποίες με τη σειρά τους θα προσφέρουν αυτονομία 1.020 χιλιομέτρων.

Σε ό,τι αφορά στη φόρτιση των γιγαντιαίων μπαταριών, η Alieno έχει βρει λύση και σε αυτό το πρόβλημα καθώς θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου τη δυνατότητα αγοράς ενός υπερταχυφορτιστή με ισχύ 2.700 Kw ο οποίος θα φορτίζει το βουλγαρικό hypercar μέσα σε μόλις 4 λεπτά.

Τις προδιαγραφές του ηλεκτροκίνητου hypercar συμπληρώνουν το ανθρακονημάτινο πλαίσιο, το οποίο έχει ενισχυθεί με Kevlar, διασφαλίζοντας τη μείωση του συνολικού βάρους αλλά και την απαιτούμενη για αυτά τα μεγέθη ισχύος ακαμψία, και οι εξεζητημένες αναρτήσεις οι οποίες πέρα από τον έλεγχο των χαρακτηριστικών απόσβεσης των αμορτισέρ θα προσφέρει και τη δυνατότατα αυξομείωσης της απόστασης από το έδαφος.

Η βουλγαρική φίρμα ισχυρίζεται ότι το Alieno Arcanum θα πατήσει για πρώτη φορά στην άσφαλτο μέσα στους επόμενους 30 μήνες και θα κοστίζει 1,5 εκατομμύριο ευρώ.