Αλλαγή ελαστικού σε κινούμενο όχημα; Κι όμως! (video)


Δυο ταλαντούχοι Ιταλοί έσπασαν το ρεκόρ Guinness της ταχύτερης αλλαγής ελαστικού σε όχημα που κινείται, κατεβάζοντας τον χρόνο κατά 13 δευτερόλεπτα! Δείτε την προσπάθειά τους.

  • 23/7/2022

Όσοι παρακολουθούν μηχανοκίνητο αθλητισμό γνωρίζουν τι θα πει ένα γρήγορο pit stop, με την ομάδα της Red Bull στη Formula 1 να κρατά το ρεκόρ του ταχύτερου pit stop στην ιστορία του σπορ.Ή τουλάχιστον ενός στάσιμου pit stop.

Πόσο αλλάζει όμως η διαδικασία αν στη θέση ενός στάσιμου αγωνιστικού βάλουμε ένα κινούμενο όχημα; Το ιταλικό δίδυμο των Manuel Zoldan και Gianluca Folco έρχεται να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

Με τον Zoldan να έχει στα χέρια του το τιμόνι μίας αγωνιστικής BMW και τον Folco σε χρέη συνοδηγού, το δίδυμο κατάφερε να αλλάξει το ελαστικό του αυτοκινήτου κάνοντας χρόνο 1:17.64, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 13 sec.

Η διαδικασία θυμίζει περισσότερο καλοστημένη χορογραφία, καθώς ο Zoldan ανασηκώνει την BMW στις δύο ρόδες, προκειμένου να μπορέσει ο Folco να σκαρφαλώσει εκτός της καμπίνας για να αλλάξει το ελαστικό.

Φορώντας μία κάπα υπερήρωα, ο Folco χρησιμοποιεί τα εργαλεία και το ταλέντο του, αφαιρεί το ήδη υπάρχον ελαστικό και εφαρμόζει ένα νέο, όσο ο Zoldan κρατά το όχημα σταθερό, κάνοντας κύκλους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που παραχώρησε ο Οργανισμός Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness.

Είναι μία πολύ εντυπωσιακή ομαδική προσπάθεια, με τους δύο Ιταλούς να παρέχουν ο ένας στον άλλον, ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να γράψουν τα ονόματά τους στο «βαρύ» βιβλίο των Ρεκόρ Guinness.

Δείτε παρακάτω το video: