Αλλαγή ημερομηνίας για την έκθεση του Detroit


Μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως θα αλλάξει ημερομηνία διεξαγωγή ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/6/2018

Εδώ και δεκαετίες το γνωστό ως NAIAS (North American International Auto Show) διεξαγόταν κάθε Ιανουάριο. Όσοι έχουν επισκεφτεί την έκθεση εκείνη την εποχή έχουν βιώσει το τσουχτερό κρύο και την βαριά μουντάδα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια με την μετάπτωση της πόλης των big-3 (Chrysler, Ford, GM, την εποχή της κρίσης και της πτώχευσης της πόλης του Detroit).

Στις 24 Ιουλίου αναμένεται η επίσημα ανακοίνωση για τον προγραμματισμό της έκθεσης, αλλά οι Detroit News έχουν αναφέρει πως η ένωση των εκεί dealer έχει αποφασίσει ήδη να μεταφερθεί τον Ιούνιο ή τον Οκτώβριο. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2020 και η διοργανώτρια DADA έδωσε στην δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο. Πάντως, τον Οκτώβριο δεν θα είναι και η καλύτερη επιλογή μιας και η αμερικανική έκθεση θα επισκιάζεται από τις μεγαλύτερες που πραγματοποιούνται εναλλάξ κάθε χρόνιά (και κάθε Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο) στο Παρίσι και στην Φρανκφούρτη.

Χαρακτηριστικό της κρίσης που περνά η έκθεση NAIAS είναι πως ήδη οι Audi, BMW και Mercedes έχουν δηλώσει πως θα απουσιάζουν από την επόμενη διοργάνωση, όπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές. Για αυτό το λόγο εξετάζεται από το 2020 ακόμη και η αλλαγή της ονομασίας της έκθεσης.