Aλλάζει λογότυπο η KIA;


Η KIA κατέθεσε αίτηση στην Κορεάτικη Υπηρεσία Πληροφοριών για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας με την οποία ζήτησε την καταχώριση ενός νέου εταιρικού λογότυπου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/12/2019

Η παρουσίαση του πρωτότυπου Imagine από την KIA στην περασμένη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, δεν αφορούσε μόνο στο όχημα καθαυτό, την τεχνολογία και την αισθητική του. Στο αμάξωμά του υπήρχε διαφοροποιημένο το εταιρικό λογότυπο της κορεατικής εταιρείας, σε σχέση με αυτό που γνωρίζουμε ως τώρα.

Αυτό που τότε φάνηκε ως μια «διαφορετική καλλιτεχνική προσέγγιση» (sic) δεν ήταν απλώς μια εντύπωση της στιγμής, όπως αποδείχτηκε. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η KIA κατέθεσε στις 19 Ιουλίου αίτηση προς την Κορεάτικη Υπηρεσία Πληροφοριών για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας στην οποία ζήτησε την κατοχύρωση των δικαιωμάτων για ένα νέο λογότυπο. Είναι ίδιο με εκείνο που υπήρχε στο ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο και κατατέθηκε στην Υπηρεσία σε δύο χρωματισμούς, σε κόκκινο και σε μαύρο. Μένει να δούμε εάν θα και πότε θα υπάρξει στα αυτοκίνητά της.