Αμερικανική αντίκα με τεχνολογία από την Tesla


Η Icon από την California έχει ενσωματώσει την τεχνολογία της Tesla σε ένα Mercury του 1949. Το αμερικανικό κλασικό αυτοκίνητο είναι σε θέση να μετακινηθεί με ισχύ άνω των 400 PS ως ένα αρκετά ισχυρό ηλεκτροκίνητο μοντέλο και χάρη στην μπαταρία των 85 kWh για περίπου 300 χιλιόμετρα.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: C&D TEAM, ΦΩΤ.: ICON
  • 9/12/2019

Η καλιφορνέζικη εταιρεία Icon, γνωστή στο παρελθόν κυρίως για την εφαρμογή νέας τεχνολογίας σε παλιά SUV, έχει μετατρέψει ένα Mercury του 1949 σε ηλεκτροκίνητο μοντέλο. Ο ηλεκτροκινητήρας για το εμφανισιακά vintage αυτοκίνητο εξελίχθηκε από την Icon μαζί με τη StealthEV. Η μπαταρία των 85 kWh προέρχεται από την Tesla.

Αυτονομία από 240 έως 320 km

Μετά από τη μετατροπή, το Mercury στη θέση του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 403 PS, ο οποίος στέλνει μέσω ενός ειδικά κατασκευασμένου άξονα μετάδοσης 637 Nm ροπής στον πίσω άξονα. Η μέγιστη ταχύτητα, που ανακοινώνουν οι Αμερικανοί είναι 120 mph (193 km/h), ενώ η αυτονομία κυμαίνεται από 240 έως 320 km. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες μεταξύ άλλων στο χώρο του κινητήρα - εκεί η διάταξη της τεχνολογίας θυμίζει οπτικά ένα V8 με βελτίωση του οίκου Edelbrock.

Πίσω από την πινακίδα κυκλοφορίας η Icon έχει τοποθετήσει μία θύρα γρήγορης φόρτισης. Ο σύνδεσμος με τον υπερσυμπιεστή της Tesla βρίσκεται πίσω από το πτερύγιο της εισόδου της αντλίας καυσίμου. Τα καλώδια υψηλής τάσης δεν είναι επικαλυμμένα με πορτοκαλί καλώδιο, αλλά δείχνουν οπτικά τυλιγμένα σαν να είχε συμβεί έτσι το 1949. Ποιο είναι το κόστος της μετατροπής και αν αυτή θα μείνει μόνο σε ένα κομμάτι είναι άγνωστο.